Lady412 -> RE: Sta dobijaju nezaposlene trudnice? (21.5.2009 10:28:05)
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Ja takođe mislim da nezaposlena žena nije kriva i ne smatram da je manje vredna, ali zaista...ako bi država plaćala i nezaposlenima onda niko ne bi radio. Mnogo ljudi voli da se "šlepa". E sad, tužno je to što je neko zaista ostao bez posla, a vreme je za dete...to jeste nepravda, ali to su ipak ređi slučajevi. Takođe, smatram da nisi u pravu kad kažeš "lošije" jer Australija je bolji primer od Srbije u svemu, zato mnogi naši ljudi i odlaze tamo, jer mogu bolje da zarade i žive. E sad, to što se ne plaća porodiljsko, takva je politika države. Moja drugarica je diplomirala u prvoj trudnoći, sad već ima dvoje dece i stava je "kad odčuva decu naći će posao". Meni je to ok. Ona je svesna u šta je ušla i dobro se nosi sa tim. Verovatno da je i njoj teško i verovatno da im je i materijalno vrlo nezgodno, ali ona je izabrala. Iskreno i moja plata koju primam sad kao porodilja je ponizavajuca i bedna, a radila sam od jutra do sutra...pa ko te pita. Ipak, da se vrati vreme ja bih opek izabrala da sad rodim dete, a za posao ce biti prilike. Vazno da smo svi zivi i zdravi. Sto se tice nadoknada za ne zaposlene trudnice, to sam vec objasnila da i one dok su zaposlene placaju razne prireze i poreze, a takodje i za zdravstvo,... Pa tako mislim da imaju PRAVA da dobiju i novcanu nadoknadu kada su trudne,... A nisam napisala da je Australija losija zemlja kao zemlja (i druge njene mogucnosti), vec sto se tice tog zakona o trudnicama koje si navela. Ima sigurno i boljih primera u drugim zemljama, gde vise cene trudnocu. [sm=rozica.gif]
|
|
|
|