|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Misova kasato torta
13.4.2011 15:29:22   
Anoniman
Skuvati na pari 4 zumanca sa 4 kasike secera (ravne) i 2 banilin secera. Dodati 4 stangle cokolade (moze i naknadno u tortu ako vas ne mrzi da je topite posebno). KAd se prohladi pomesati sa 250g putera umucenog sa 200g prah secera. Izlomiti 500g keksa Pettit Buerre i preliti sa 1/2 litre hladnog mleka pa promesati. Ja keks lomim na krupnije da mi ostane i malko hrskavg unutra. Dodati 200g suvog grozdja (moze popa pola sa brusnicama mada ja jos to nisam probala), 200 g seckanih oraha (ja stavljam ravnomerno orahe, lesnike i badem) i 200g zele bombona (onih u 3 boje i jos uvek mogu da se nadju).

Sve dobro izmesati i oblikovati tortu a ako vam je malo gnjecavo stavite prvo da se prohladi pa posle oblikujte. U zavisnosti od slatkoce keksa smanjite secer po potrebi (ako ne koristite petit)

Mislim da bi bilo previse, ali mozda umesto zele bombona mogu usecerene korice limuna i pomorandze.

< Poruku je uredio MaliMis -- 13.4.2011 15:30:32 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Misova kasato torta
13.4.2011 15:35:18   
Anoniman
Mishica domacicauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Misova kasato torta
13.4.2011 16:03:15   
Dada81
user posted image user posted image user posted image Brza ,za mame (i sve) sa manjkom vremena

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Misova kasato torta
21.4.2011 1:21:16   
liliana
Ja imam neki sličan recept, po kom sam pravila T. za krštenje korpicu-tortu. Po njemu se peče patišpanj, pa se kida na sitne komade. Ne sečam se baš da li je fil isto ovakav, ali je sličan.Sad bih mogla za Uskrs da joj napravim zeka ili pile po ovom receptu.

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Misova kasato torta
21.4.2011 3:19:38   
Verus
Misice! Bas mozda ovo da probam sad u petak...kazi mi, kad se pravi prvi put, jel su velike sanse da se zezne?user posted image   Ako jesu, da pravim nesto vec isprobano?  Kazi mi jos ovo: kako oblikujes? Kao rolat, ili sta je najbolje?

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Misova kasato torta
21.4.2011 23:32:56   
Anoniman
Nema sanse da zeznete. Samo vidite racuna da unutra ima seckanih lesnika... pa ako vam deca nemaju zube to moze biti problem. Verovatno moze i da se samelje ali onda to nije to. Ovako stalno nesto krcka i iznenadjuje vas user posted image

Ja je oblikujem najcesce na pravougaonik, ali moze na sta hocete, zec, medjed, lopta...... Moja prijateljica od keks torti pravi sve zive, meni je jednom pravila nodija

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 0:14:44   
Verus
Super! Kupila sam sve sto mi treba i pravim veceras.  Ovo ce biti jedino za Uskrs, uz Helenu i sve ostalo dobro cu i to sticiuser posted image A jedva cekam da probam!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 0:15:41   
Anoniman
Samo nek ti se dobro ohladi pre sluzenja

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 1:42:18   
Verus
Evo sve sam sjedinila i u frizideru je...seckanje svega mi `je oduzelo vremena ali inace je lagano. 'Cem stavim slikicu sutra ili veceras.  Jeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 1:53:22   
liliana
Verus, znaš šta ja radim ako u neku tortu idu seckani lešnici, orasi i sl.? Ubacim to u kesu i izlupam onim tukačem (čekićem) za meso! Ma, kanda imam vremena da seckam-a ovo mi čas posla, a isti efekat!

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 10:33:42   
Anoniman
Lili i ja to radim. Ili mozes u blender ali po malo pa iz vise puta. Naravno ko ima masinu pa samelje na ono nakkrupnije.

Ali ovo sa kesom je najcistije, ne moras ni tucak da peres user posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 12:32:39   
Verus
Ja sam sve seckalauser posted image al dobro, keks sam drobila prstima i super je.  Sedim i jedem uz kafuuser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 13:12:53   
Diabla
Daj slidzu user posted image I keks bona u kesu, pa udri oklagijom preko njega.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja sam sve seckalauser posted image al dobro, keks sam drobila prstima i super je.  Sedim i jedem uz kafuuser posted image  


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Misova kasato torta
22.4.2011 14:26:11   
Verus
user posted image  stavicu SVE u jednu veliku kesu pa cu ko pomahnitala da tucem!  Imala sam jos bele cokolade u kuci od Bubamarinog rodjusa, pa sam to otopila i prelila prekouser posted image  

Stavicu slicku kasnije....jbt ne secam se kad sam poslednji put napravila neki slatksi!  mm sav srecanuser posted image

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 19:57:01   
Anoniman
Mišice, super recept, super ideja. Ako mi u istom danu uspe i torta, i fondan, i dete da ne šizi dok se ja zezam sa jednim i drugim, i da na kraju sve zajedno uspe da obraduje mm za godišnjicu, pa ja ću se istopiti od sreće user posted image .

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:07:19   
Anoniman
Bubo, ja sam je za svaki slucaj premazala sa malo margarina i meni se fondan nije topio (posto u njoj ima mleka pa ne znam da li to ima veze)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:08:53   
Anoniman
Ok, znači odozgo premazem sa malo margarina + šećera ? Kako zbrčkaš tu margarin smesu za premazivanje?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:12:09   
Anoniman
Imam silikonsku cetkicu i samo stavim malo margarina (imala sam neki omega 3) na tortu i razbrljam. Mozes i prstom ili okrenutom kasicicom. Samo kada oblikujes tortu, pa se stegne, a margarin pre nego sto stavljas fondan. Ako ti je lakse, ti ostavi kasiku-dve fila, pa premazi njim. Ne treba to da bude debelo, kao kad mezes kremu za lice ili lepak

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:13:31   
Olga75
a mozes i dugackim nozem da razmazes user posted image
sto sam pametna veceras user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:14:25   
Anoniman
Hvala ti, divno si mi objasnilauser posted image
Već vidim da ću te tamo posle 10.maja još gnjaviti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:16:41   
Anoniman
Samo navali

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 20:28:19   
Vika
Super zvuči, javljam se i ja da isprobam u dogledno vreme ali bez fondana

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 21:03:00   
Verus
user posted image user posted image  zaboravih da napisem: ja kupila i stavila GUMENE bonbone!  Znaci kolac je bio super, cak i sa tim, ali treba ZELE nemoj jos neko da se zezneuser posted image

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 21:03:52   
Vika
Joj! Pa kako se "žvaće" sa njima?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Misova kasato torta
29.4.2011 21:07:43   
Verus
odlicnouser posted image   ja sam to sitno seckala i poludela, gumeni medvedici pa ga seckam na delice tako da samo malo zvacnes i gotovouser posted image   ali verujem, da bi bio jos bolji sa ZELE bonbonamauser posted image  ja sam kreten

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here