Anoniman -> Rabin torta (10.4.2011 9:55:57)
|
Potrebno: 12 jaja 1 margarin 300 gr secera u prahu 4 kasike kristal secera 400 gr cokolade za kuvanje 300 gr mlevene plazme 600gr slaga plus 200gr za ukrasavanje Umutiti belanca sa 4 kasike secera dok se ne dobije cvrst sne. Dodavati jedno po jedno zumance u sne. U drugom sudu penasto umutiti margarin i prah secer. Ovoj masi dodati otopljenu cokoladu (ne sme da bude vrele, vec mlaka) i sne, pa sve sjediniti mikserom. Na kraju dodati plazmu. Ovo je jedinstvena masa. Sluzi i za fil i za kore. Uzeti manji pleh, obloziti ga alu-folijom (bolja je varijanta od papira za pecenje u ovom slucaju) i staviti fila da se dobije debljina od 5-6mm..Peci takve tri kore na 250 stepeni samo po 5 minuta. Umutiti 600 gr slaga sa manje vode ili mleka da bude jako cvrst i redjati: kora-fil-slag-kora-fil-slag-kora-fil-slag... Napomena:kore su poprilicno meke. Nemojte ih skidati sa folije odmah cim se ispeku jer necete moci da ih prebacite na tortu, vec, prvu pecenu koru odmah izrucite na tacnu gde ce biti torta, a drugu i trecu prilikom filovanja, prebacite na slag i onda skinete foliju. Ja odgore uvek narendam cokoladu. Torta je super. jako je socna, malo skuplja, ali vredi svake pare i sto je najbitnije relativno brzo se pravi.
|
|
|
|