|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krštenje
2.5.2011 22:04:11   
Mishica 77
Naša je voštana. Gorela je jedno 6h i možda je pola izgorela. Kupljena je u crkvi. Mogu reći da sam se iznenadila. Obično u crkvama prodaju parafinske i svakakve pretopljene milion puta. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 351
2.5.2011 22:30:41   
choopa choops
Vika hvala user posted image

Mishice nego gdje kupujete svijece inace? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 352
2.5.2011 22:32:08   
Mishica 77
U voskarskim prodavnicama. Š'oooooo?

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 353
2.5.2011 22:32:32   
dunja RR

Sveće se kupuju samo u crkvi, nemojte nikada van crkve jer nisu osveštane; i kažem moja preporuka - tražite voštane, naglasite.

Direktna veza do poruke: 354
2.5.2011 22:36:40   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

U voskarskim prodavnicama. Š'oooooo?

Ne'am pojma. Mi kupujemo samo u crkvi, zato i pitam gdje bi se drugo mogle uzeti a da nisu home made, kao sto recimo pravi moj ujak, ali to samo za Bozic kad se mirbozimo.

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 355
8.5.2011 12:29:35   
pega.ignja
Evo nesto interesantno

Reklamiranje nije dozvoljeno.

< Poruku je uredio Ana RR -- 8.5.2011 18:44:47 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 356
18.5.2011 17:05:20   
jelenadunja
Da li neko krstio bebu u sabornoj crkvi?

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu pega.ignja)
Direktna veza do poruke: 357
18.5.2011 19:01:16   
New Mom
Mogu samo da ti dam info da se deca potpuno potapaju u svim NS crkvama (i Bačkoj eparhiji). Koliko košta i sl., ne znam. Najbolje je da odeš u crkvenu opštinu (pored Saborne), tamo te upute šta i kako.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 358
17.7.2011 22:18:41   
magnetic
24.jula pravimo krstenje Dunji.Znaci za 7 dana.Dok sam je uspavljivala razmisljam o tome i setim se da i kumi moram nesto kupiti.Da li se za tu priliku kupuje nesto odredjeno ili cisto nesto radi paznje?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 359
18.7.2011 1:10:06   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: magnetic

24.jula pravimo krstenje Dunji.Znaci za 7 dana.Dok sam je uspavljivala razmisljam o tome i setim se da i kumi moram nesto kupiti.Da li se za tu priliku kupuje nesto odredjeno ili cisto nesto radi paznje?

Ja sam kupovala kao znak paznje parfem i za njezinu cerkicu kupaci kostim :)))

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 360
18.7.2011 9:32:48   
Anoniman
Juče bili na krštenju i uveden novitet - skroz potapaju decu... Mišu smo krstili u januaru i samo mu je glava kvašena, a ono juče, skroz golišavi klinci i buć. E sad to jeste realno ispravno, ali da ste vi čuli tu vrisku. Dečica su urlikala, zacenjivala se, orila se cela crkva (bilo je trostruko krštenje-svi od po godinu dana). Jedan jeziv prizor, a trebalo bi da bude svečano i lepo...
Posle sam čula od jedne žene koja je bila na drugom krštenju, da se jedna devojčica toliko zacenila i uplašila da su završili u hitnoj user posted image Otkazani i rođendan i gosti, trauma i za dete i za roditelje... Pa nije ni čudo-tako mali, uzme te potpuni stranac sa bradom i u crnoj mantiji i zaroni te u hladnu vodu do preko glave user posted image Baš mi se ne sviđa ovaj pristup....

Direktna veza do poruke: 361
18.7.2011 9:34:10   
Ana RR
Joj mukice male user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 362
18.7.2011 10:40:03   
Anoniman
Sigurna sam da u narednih nekoliko godina necemo krstiti dete jer nikako da se slozimo oko kuma. U stvari, mm je svejedno, ali ja ne bih da ga krsti njegov vencani kum, nego moja kuma,a opet, ne bih da uvredim kuma jer on to ocekuje...
Postoji i drugi problem, a to je da ne postujem ovdasnje svestenike mnogo jer to svojim ponasanjem nisu zasluzili. Stav "da me castite" mi nikad nece biti jasan ukoliko postoji odredjena tarifa , on radis voj posao,a ne cini meni ni bilo kome drugom uslugu.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 363
18.7.2011 11:27:31   
magnetic
IZVORNA PORUKA: n i n a

Juče bili na krštenju i uveden novitet - skroz potapaju decu... Mišu smo krstili u januaru i samo mu je glava kvašena, a ono juče, skroz golišavi klinci i buć. E sad to jeste realno ispravno, ali da ste vi čuli tu vrisku. Dečica su urlikala, zacenjivala se, orila se cela crkva (bilo je trostruko krštenje-svi od po godinu dana). Jedan jeziv prizor, a trebalo bi da bude svečano i lepo...
Posle sam čula od jedne žene koja je bila na drugom krštenju, da se jedna devojčica toliko zacenila i uplašila da su završili u hitnoj user posted image Otkazani i rođendan i gosti, trauma i za dete i za roditelje... Pa nije ni čudo-tako mali, uzme te potpuni stranac sa bradom i u crnoj mantiji i zaroni te u hladnu vodu do preko glave user posted image Baš mi se ne sviđa ovaj pristup....

Nemoj zezatiuser posted image
Do juce mi je problem bio sta da kupim kumi i sta da ja obucem,a sada mi bas nije svejednouser posted image .Dunja ni ovako nece kod nepoznatih,mislim da ce ono biti haos. Da sam ranije znala sacekala bih zimu za krstenje,tada sigurno ne potapaju celo dete.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 364
18.7.2011 11:30:04   
Crvenkapa85
meni maju nisu potapali celu ,vec samo malo glavicu....dok su na kumicinom krstenju gde sam ja kumovala radili potpuno drugacije....ako se bude unervozila uzeces je ti u narucje...nikakav problem,kako da se ne unervozi pred onoliko ljudi....i svi blenu u njuuser posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 365
18.7.2011 11:30:58   
Anoniman
A možda zavisi i ko vas krsti??? Idete u pravoslavnu ili katoličku?
Recimo Mišu je krstio otac Šipka i nije ga potapao, a juče otac Dragan okupao one klince! user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 366
18.7.2011 11:33:37   
magnetic
U pravoslavnu.Pravo da ti kazem  nemam pojma ko je koji otac i koliko ih uopste ima.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 367
18.7.2011 11:35:08   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

meni maju nisu potapali celu ,vec samo malo glavicu....dok su na kumicinom krstenju gde sam ja kumovala radili potpuno drugacije....ako se bude unervozila uzeces je ti u narucje...nikakav problem,kako da se ne unervozi pred onoliko ljudi....i svi blenu u njuuser posted image
Na krstenjima na kojima sam prisustvovala odmah jedan od roditelja drzi dete,a kum stoji iza oboje.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 368
18.7.2011 11:37:29   
Sanjica26 RR
magnetic kod koga ste zakazali krstenje taj svestenik ce da krsti dete. Jedino ako on ode na odmor, pa je krsti njegov kolega.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 369
18.7.2011 11:38:48   
Anoniman
Pa podeljeni su po azbuci:
od A-I je otac Dragan
od J-R je otac Miodrag Šipka
od S-Š je otac Đorđe

Iskreno, ja najviše gotivim Šipku i baš mi drago što njemu pripadamo. Krštenje je bilo kratko (do 15-20 minuta) i potpuno bezbolno, a ima i neku blagu facu, pa ga se klinci ne plaše.
A  otac Dragan juče razvezao.... Krštenje trajalo ceo sat. Deca se pomamila, a kad je krenulo kupanje-majko moja. Prijateljicinu malu nije ni potopio koliko je vrištala, već je samo stavio u onaj lavor (šta li je user posted image ) pa je rukom zapljusnuo tri puta preko glave...

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 370
18.7.2011 11:39:54   
Jeca*
ja nisam iskreno ni razmisljala o tome. Verujem u Boga i zato sam krstila svoje dete. Povinovala sam se običajima i otpratila sve kako su mi rekli. Luku su skinuli i potopili celog, plakao je, ali i to je normalno...ne mislim da je trauma veća nego kad im daju vakcinu u domu zdravlja, npr. Posle toga je uzivao u liturgiji i spavkao u mom narucju user posted image
inace je krsten u toku velike nedeljne liturgije, krstili su ga dvojica Vladika, što je meni bila posebna čast i krštenje je trajalo jako dugo, mozda i preko 2h...ali meni je bilo jako lepo i to mi je bas lepa uspomena

< Poruku je uredio Jeca* -- 18.7.2011 11:40:59 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 371
18.7.2011 11:40:07   
magnetic
Uopste nismo zakazivali licno kod popa.U crkvi radi neka zena kod koje smo upuceni,ona nas je utefterisala za odredjen datum ,rekla nam sta nam je potrebno i to je to.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 372
18.7.2011 11:42:24   
magnetic
IZVORNA PORUKA: n i n a

Pa podeljeni su po azbuci:
od A-I je otac Dragan
od J-R je otac Miodrag Šipka
od S-Š je otac Đorđe

Iskreno, ja najviše gotivim Šipku i baš mi drago što njemu pripadamo. Krštenje je bilo kratko (do 15-20 minuta) i potpuno bezbolno, a ima i neku blagu facu, pa ga se klinci ne plaše.
A  otac Dragan juče razvezao.... Krštenje trajalo ceo sat. Deca se pomamila, a kad je krenulo kupanje-majko moja. Prijateljicinu malu nije ni potopio koliko je vrištala, već je samo stavio u onaj lavor (šta li je user posted image ) pa je rukom zapljusnuo tri puta preko glave...

E onda cemo mi kod oca Djordja

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 373
18.7.2011 11:44:36   
Sanjica26 RR
Bas tako Jeco. Placu, ali to prodje. Npr. mene kao bebu su tako krstili nisam ni suzu pustila. Moju Teodoru smo skoro krstili tako sto ju je vladika potapao u vodu. To je normalno, jer je to nesto novo za njih. A, mislim da ce svestenik da dozvoli da majka drzi dete. Tako bi trebalo svu decu da krste, jer je to stari obicaj ili praksa. A, to sto se u nekim crkvama ne obavlja tako to je druga stvar.
I da se razumemo ne kupaju ih sa hladnom vodom, nego toplom.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 374
18.7.2011 11:45:49   
Anoniman
I Đorđe je ok.... Mislim da ćeš sa njim moći i da se dogovoriš ako ti se malecka jako plaši stranaca da je samo malo pokvasi...
NEću ja nikog da plašim-bila sam na stotinu krštenja (uključujući i svoje user posted image ) i uvek mi je to bio tako veličastven čin, ali ono juče... Sve mi bilo žao dečice... Lena nam je vrištala poslednjih pola sata bez prestanka, a sve vreme je držala mama user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Рад.
пеперутка16

Када сте почели да радите након порођаја?

После 6 месеци. (0%)

После 12 месеци. (75%)

Од 12 до 16. (25%)

Не радим. (0%)

Ukupan broj glasova: 4

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here