choopa choops -> RE: Krštenje (2.5.2011 0:46:46)
|
Pa ovako, ti zoves za kumu najbolju drugaricu koju imas, a koja je krstena. Ukoliko nemas takvu, onda zovni tu sto nije, a ko ce nju da krsti to je vec njen problem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Salim se, ti nju zovni, reci joj da bi voljela da bude tebi kuma, pa kasnije i Luki. Onda ona mora da se krsti, pa valjda nadje nekoga. recimo to moze da bude i najbolji prijatelj/ prijateljica od njenih roditelja i slicno, a koji su krsteni. Kad se ona krsti, mozete vi da odete u crkvu koju hocete i zakazete krstenje za tebe, pa onda za Luku. Mislim, ako hoces da vam oboma bude kuma, onda se ne mozete vas dvoje krstiti u isto vrijeme. Za krstenje ti treba peskir (mi smo kupovali u Arilje sa natpisom Srecno krstenje) i svijece (kupuju se u crkvi). Negdje to kupuju kumovi, ali kod nas to donosimo mi (odnosno oni koji se krste). Krstenje takodje placamo mi. Kuma treba da daruje samo zlato i nekakav poklon :) . Krstenje ti traje od pola sata, do sat, sve zavisi. Sjeticu se jos...
|
|
|
|