Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama (13.1.2012 15:53:41)
|
E to ne bih znala da ti kazem. Pazi, mozda dete ne reaguje ni na pirinac ni na ad mleko, vec na neki sastojak tih fabrickih pahuljica. Da mogu ili moram da biram, uvek bih izabrala za mene manje zlo, a to je alergija na pirinac. Mi nismo azijati i pirinac u nasoj kuhinji nije toliko zastupljen, mozemo bez njega, dok su mlecni proizvodi svuda oko nas. Ipak, alergija na mleko se uglavnom preraste, kazu u 85% slucajeva, pogotovu ako se na vreme otkrije. A da li je alergicna na ad mleko ne verujem da ces sigurno znati sve dok ga ne proba. Mozda ce ti bolje o tome reci Tash ili neka od zena cija su deca pila ad mleko i reagovala na njega. Ja se mom ne usudjujem dati jos uvek jer je reagovao na kravjle mleko koje je dobijao kroz moje mleko. Da, jesi li primecivala neke promene kod deteta kada si ti konzumirala mleko ili nesto mlecno, a ona dojila, tipa jaki grcevi, sluzava kaka, suvi osipi po telu, prolivkaste stolice... Ako nije bilo nikakvih reakcija onda najverovatnije da ako i ima alergiju na mleko, da je to neka blaza varijanta. Ipak, ne sekiraj se, polako samo, konsultuj se i sa doktorom pa ces videti sta i kako. Slusaj svoj instinkt i prati dete.
|
|
|
|