Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Posne torte i kolaci 1.4.2011 22:29:35
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: New Mom Ja jednostavno koristim sojino mleko kao zamenu za mlečne proizvode i pivo kao zamenu za kvasac, i tako skoro sve recepte "prevedem" u posne. ne znam što menjaš kvasac - kvasac je posan a pivo nije posno - alkohol po pravilu za vreme posta valja konzumirati samo određenim danima i to u vidu vina Lapsus lingve , ne znam otkud mi to, mislila sam na jaja.
|
|
RE: Posne torte i kolaci 1.4.2011 22:31:28
|
|
|
|
New Mom
|
Imam neki posni kuvar dobijen iz Žiče, tamo stoji pivo kao sastojak u receptima (npr., umesto jaja u kiflicama, da veže smesu).
|
|
RE: Posne torte i kolaci 2.7.2011 14:09:55
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: AndreaK Nije torta, ali je recept jednostavan a svi obozavaju ove kiflice...mm trazi da ih spremim i kad nije post Sarene kiflice ja ih punim pekmezom od kajsija i mlevenim orasima, a kad su gotovi umocim ih u sirup! Pojedu se dok kazes "keks" ovaj recept nije posan, ima mleka i jaja. dodajete nešto umesto toga? Kako li sam samo pogresila link ... i to tek sad vidim... o Boze... slika me je prevarila, a menjali su izgled sajta...ja inace recept imam istampan od ranije pa sam link iskoristila samo da ga postavim ovde negledajuci sastojke. Evo pravi recept
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 8:56:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: n i n a A sad mala poslastica KEKS 125gr brašna 125gr margarina 50gr prah šećera 1 kesica pudinga od vanile 2 kesice vanilin šećera Od sastojaka umesite glatko testo, umotajte u foliju i ostavite 1/2 sata u frižideru da se hladi. Ohlađeno testo razvaljati na tanki dugački valjak, pa seći komade veličine recimo između oraha i lešnika Od komada rolati kuglice i ređati ih na pekpapir. Pritisnuti viljuškom da se dobije šara. Peći 5-8 minuta na 180C. Keksi moraj ostati svetli... Dobije se 30-ak keksića P.S. umesto vanilin pudinga možete staviti i druge-čokoladni, od banane, karamel i sl. Prijatno Evo, da budem dobra devojčica
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:10:42
|
|
|
|
Jeca*
|
odlično...hvalaaaaaaa imam samo jedno uzasno glupo pitanje...sramota me, ali bolje da pitam jel kesicu pudinga samo istreses u vanglu u kojoj mesis testo...bez da nesto kuvas bas puding?
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:12:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeco, nema glupih pitanja, samo glupih odgovora Da, sve saspeš u prašku, ubrljaš, treba par minuta da dobiješ glatku lopticu,pa dalje po receptu
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:14:11
|
|
|
|
Jeca*
|
Hvala darling to mi je zaličilo na OVAJ RECEPT ...ali onda videh da moj ima i jaje (no probaj ga prvom prilikom, jako su ukusni kolacici)
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:21:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja redovno isprobavam ove recepte sa foruma, baš ima dobrih ideja... Inače ove keksiće sam skinula negde sa interneta, pa juče premijerno probala. Moji muški su se odvalili! A mm već naručio duplu dozu za sledeći put, i naravno raznih ukusa Super mi je što su kolači ekstra brzi i super jeftini
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:24:51
|
|
|
|
Jeca*
|
imaš pp
|
|
RE: Posne torte i kolaci 20.8.2011 10:24:29
|
|
|
|
Jeca*
|
Nina..kolač je luka je odusevljen...stvarno je nevidjeno brz i ukusan...bravoooooooooo
|
|
RE: Posne torte i kolaci 20.8.2011 17:55:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Baš mi milo Ja ću ovih dana novu turu A sad jedan koji sam mućnula danas MINJON KOCKE OD NARANDŽE Za koru: 150gr brašna 2 kašike kakaa 250gr omekšalog margarina 100gr šećera u prahu Za fil: korica jedne narandže 250gr soka od narandže 50gr gustina (kukuruznog skroba) 1 kašika margarina 150gr džema od narandže ili kajsije Za glazuru: 100gr čokolade Priprema: Umešati margarin i šećer pa postepeno dodavati brašno sa kakaom. Dobije se kompaktna (i lepljiva ) masa. Zagrejati rernu na 170C, masu razvući na pek papir u tepsiju (kolika god tepsija da je, samo da svugde bude jednako ravučeno-ja sam koristila nož za premazivanje torti) i peći 20-ak minuta. U međuvremenu sjediniti u šerpi sok i koru od narandže i gustin, pa staviti na ringlu da se skroz zgusne. Kad se dobije gusta masa skinuti sa vatre, pa umešati kašiku margarina i džem po želji (ja sam imala od kajsije). Tu fil masu premazati preko tek izvađene kore, pa vratiti na još 5 minuta u rernu da se zapeče. Kolač dobro ohladiti. Ako ste koristili manju tepsiju, nek kolač ostane u simple redu, a ako ste kolač pekli u većoj, pa je dosta tanji, kad se ohladi presecite ga po pola pa jedan deo stavite na drugi (kao moj) i dobićete dva reda. Glazuru za preliv pravite standardno: čokoladu sa 2 kašike šećera, malo vode i margarina rastopite i prelijete preko kolača. Prijatno!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:13:16
|
|
|
|
JMPM
|
Nina, svaka cast!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:15:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Tja Hvala vam!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:18:29
|
|
|
|
Jeca*
|
joj sta mi radis
< Poruku je uredio Jeca* -- 22.8.2011 11:19:24 >
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:19:33
|
|
|
|
JMPM
|
Danas pravim ovaj keks. Ali Nina, ako dobijem koji gram, kolingovacu te da mi isti taj skines nekim drugim keksom
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:20:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma no frks! Ovo je sve posno, samo treba jesti u UMERENIM količinama (ovo ne znam kako se radi )
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:36:10
|
|
|
|
vonavoj
|
mmm..dodjoh u pravu temu,Nina pravicu tvoj keks danas..svidja mi se recept!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:42:42
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* razmisljam, super su za kombinacije..mogu da se umoče u čokoladu...mogu da se naprave kao korpice pa da se napune filom (želatin+voće)...ili sladoled kugla...ma super kolačić
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:49:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Aaaa, i tu malo da promovišeš ideju Samo ja nemam one kalupe, ali možda bih mogla da probam neke druge oblike? Aaa?!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:50:49
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam pravila razne oblike a ako nemaš kalupe možeš da rastanjiš na dasci pa da sečeš nožem kvadratiće. A možeš, pošto praviš i od čokolade i od vanile, da rastanjiš pa da umotaš jednu u drugu, kao malu pletenicu..lepo i šareno
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:51:58
|
|
|
|
Anoniman
|
tnx
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:57:05
|
|
|
|
vonavoj
|
jeco,hvala na idejama! i ja ih pravim..i cokoladne
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:28:48
|
|
|
|
vonavoj
|
evo su moji,sada tek vidim da sam ih napravila malko tanje nego sto treba
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:30:23
|
|
|
|
Jeca*
|
njam...sad mi se jedu inace, i ja sam pravila tanje
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:34:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Moraću da nađem gde sam našla original recept, da napišem sve pohvale i prenesem utiske
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?