Anoniman -> RE: Posne torte i kolaci (20.8.2011 17:55:04)
|
Baš mi milo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja ću ovih dana novu turu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A sad jedan koji sam mućnula danas MINJON KOCKE OD NARANDŽE Za koru: 150gr brašna 2 kašike kakaa 250gr omekšalog margarina 100gr šećera u prahu Za fil: korica jedne narandže 250gr soka od narandže 50gr gustina (kukuruznog skroba) 1 kašika margarina 150gr džema od narandže ili kajsije Za glazuru: 100gr čokolade Priprema: Umešati margarin i šećer pa postepeno dodavati brašno sa kakaom. Dobije se kompaktna (i lepljiva [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) masa. Zagrejati rernu na 170C, masu razvući na pek papir u tepsiju (kolika god tepsija da je, samo da svugde bude jednako ravučeno-ja sam koristila nož za premazivanje torti) i peći 20-ak minuta. U međuvremenu sjediniti u šerpi sok i koru od narandže i gustin, pa staviti na ringlu da se skroz zgusne. Kad se dobije gusta masa skinuti sa vatre, pa umešati kašiku margarina i džem po želji (ja sam imala od kajsije). Tu fil masu premazati preko tek izvađene kore, pa vratiti na još 5 minuta u rernu da se zapeče. Kolač dobro ohladiti. Ako ste koristili manju tepsiju, nek kolač ostane u simple redu, a ako ste kolač pekli u većoj, pa je dosta tanji, kad se ohladi presecite ga po pola pa jedan deo stavite na drugi (kao moj) i dobićete dva reda. Glazuru za preliv pravite standardno: čokoladu sa 2 kašike šećera, malo vode i margarina rastopite i prelijete preko kolača. Prijatno! [img]http://www4.slikomat.com/11/0820/cf7-IMG-65.jpg[/img]
|
|
|
|