Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Posne torte i kolaci 1.4.2011 22:29:35
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: New Mom Ja jednostavno koristim sojino mleko kao zamenu za mlečne proizvode i pivo kao zamenu za kvasac, i tako skoro sve recepte "prevedem" u posne. ne znam što menjaš kvasac - kvasac je posan a pivo nije posno - alkohol po pravilu za vreme posta valja konzumirati samo određenim danima i to u vidu vina Lapsus lingve , ne znam otkud mi to, mislila sam na jaja.
|
|
RE: Posne torte i kolaci 1.4.2011 22:31:28
|
|
|
|
New Mom
|
Imam neki posni kuvar dobijen iz Žiče, tamo stoji pivo kao sastojak u receptima (npr., umesto jaja u kiflicama, da veže smesu).
|
|
RE: Posne torte i kolaci 2.7.2011 14:09:55
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: AndreaK Nije torta, ali je recept jednostavan a svi obozavaju ove kiflice...mm trazi da ih spremim i kad nije post Sarene kiflice ja ih punim pekmezom od kajsija i mlevenim orasima, a kad su gotovi umocim ih u sirup! Pojedu se dok kazes "keks" ovaj recept nije posan, ima mleka i jaja. dodajete nešto umesto toga? Kako li sam samo pogresila link ... i to tek sad vidim... o Boze... slika me je prevarila, a menjali su izgled sajta...ja inace recept imam istampan od ranije pa sam link iskoristila samo da ga postavim ovde negledajuci sastojke. Evo pravi recept
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 8:56:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: n i n a A sad mala poslastica KEKS 125gr brašna 125gr margarina 50gr prah šećera 1 kesica pudinga od vanile 2 kesice vanilin šećera Od sastojaka umesite glatko testo, umotajte u foliju i ostavite 1/2 sata u frižideru da se hladi. Ohlađeno testo razvaljati na tanki dugački valjak, pa seći komade veličine recimo između oraha i lešnika Od komada rolati kuglice i ređati ih na pekpapir. Pritisnuti viljuškom da se dobije šara. Peći 5-8 minuta na 180C. Keksi moraj ostati svetli... Dobije se 30-ak keksića P.S. umesto vanilin pudinga možete staviti i druge-čokoladni, od banane, karamel i sl. Prijatno Evo, da budem dobra devojčica
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:10:42
|
|
|
|
Jeca*
|
odlično...hvalaaaaaaa imam samo jedno uzasno glupo pitanje...sramota me, ali bolje da pitam jel kesicu pudinga samo istreses u vanglu u kojoj mesis testo...bez da nesto kuvas bas puding?
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:12:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeco, nema glupih pitanja, samo glupih odgovora Da, sve saspeš u prašku, ubrljaš, treba par minuta da dobiješ glatku lopticu,pa dalje po receptu
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:14:11
|
|
|
|
Jeca*
|
Hvala darling to mi je zaličilo na OVAJ RECEPT ...ali onda videh da moj ima i jaje (no probaj ga prvom prilikom, jako su ukusni kolacici)
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:21:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja redovno isprobavam ove recepte sa foruma, baš ima dobrih ideja... Inače ove keksiće sam skinula negde sa interneta, pa juče premijerno probala. Moji muški su se odvalili! A mm već naručio duplu dozu za sledeći put, i naravno raznih ukusa Super mi je što su kolači ekstra brzi i super jeftini
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 19.8.2011 9:24:51
|
|
|
|
Jeca*
|
imaš pp
|
|
RE: Posne torte i kolaci 20.8.2011 10:24:29
|
|
|
|
Jeca*
|
Nina..kolač je luka je odusevljen...stvarno je nevidjeno brz i ukusan...bravoooooooooo
|
|
RE: Posne torte i kolaci 20.8.2011 17:55:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Baš mi milo Ja ću ovih dana novu turu A sad jedan koji sam mućnula danas MINJON KOCKE OD NARANDŽE Za koru: 150gr brašna 2 kašike kakaa 250gr omekšalog margarina 100gr šećera u prahu Za fil: korica jedne narandže 250gr soka od narandže 50gr gustina (kukuruznog skroba) 1 kašika margarina 150gr džema od narandže ili kajsije Za glazuru: 100gr čokolade Priprema: Umešati margarin i šećer pa postepeno dodavati brašno sa kakaom. Dobije se kompaktna (i lepljiva ) masa. Zagrejati rernu na 170C, masu razvući na pek papir u tepsiju (kolika god tepsija da je, samo da svugde bude jednako ravučeno-ja sam koristila nož za premazivanje torti) i peći 20-ak minuta. U međuvremenu sjediniti u šerpi sok i koru od narandže i gustin, pa staviti na ringlu da se skroz zgusne. Kad se dobije gusta masa skinuti sa vatre, pa umešati kašiku margarina i džem po želji (ja sam imala od kajsije). Tu fil masu premazati preko tek izvađene kore, pa vratiti na još 5 minuta u rernu da se zapeče. Kolač dobro ohladiti. Ako ste koristili manju tepsiju, nek kolač ostane u simple redu, a ako ste kolač pekli u većoj, pa je dosta tanji, kad se ohladi presecite ga po pola pa jedan deo stavite na drugi (kao moj) i dobićete dva reda. Glazuru za preliv pravite standardno: čokoladu sa 2 kašike šećera, malo vode i margarina rastopite i prelijete preko kolača. Prijatno!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:13:16
|
|
|
|
JMPM
|
Nina, svaka cast!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:15:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Tja Hvala vam!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:18:29
|
|
|
|
Jeca*
|
joj sta mi radis
< Poruku je uredio Jeca* -- 22.8.2011 11:19:24 >
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:19:33
|
|
|
|
JMPM
|
Danas pravim ovaj keks. Ali Nina, ako dobijem koji gram, kolingovacu te da mi isti taj skines nekim drugim keksom
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:20:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma no frks! Ovo je sve posno, samo treba jesti u UMERENIM količinama (ovo ne znam kako se radi )
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:36:10
|
|
|
|
vonavoj
|
mmm..dodjoh u pravu temu,Nina pravicu tvoj keks danas..svidja mi se recept!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:42:42
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* razmisljam, super su za kombinacije..mogu da se umoče u čokoladu...mogu da se naprave kao korpice pa da se napune filom (želatin+voće)...ili sladoled kugla...ma super kolačić
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:49:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Aaaa, i tu malo da promovišeš ideju Samo ja nemam one kalupe, ali možda bih mogla da probam neke druge oblike? Aaa?!
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:50:49
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam pravila razne oblike a ako nemaš kalupe možeš da rastanjiš na dasci pa da sečeš nožem kvadratiće. A možeš, pošto praviš i od čokolade i od vanile, da rastanjiš pa da umotaš jednu u drugu, kao malu pletenicu..lepo i šareno
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:51:58
|
|
|
|
Anoniman
|
tnx
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 11:57:05
|
|
|
|
vonavoj
|
jeco,hvala na idejama! i ja ih pravim..i cokoladne
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:28:48
|
|
|
|
vonavoj
|
evo su moji,sada tek vidim da sam ih napravila malko tanje nego sto treba
|
|
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:30:23
|
|
|
|
Jeca*
|
njam...sad mi se jedu inace, i ja sam pravila tanje
|
|
RE: Posne torte i kolaci 22.8.2011 14:34:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Moraću da nađem gde sam našla original recept, da napišem sve pohvale i prenesem utiske
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.