|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Swaddling
30.3.2011 21:34:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ovako ću ja kad se drugi put porodim, valjda je to opet u modiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 51
30.3.2011 22:37:27   
Vika
Nije to povijanje kao nekada uz skupljene noge,trake ili šta već, i ne primenjuje se kao vrsta povoja, već kao ušuškavanje, jer se kao mali osećamo nezaštićenim pa se na taj način imitira materica i sprečava beba da se nekontrolisanim mlataranjem ruku plaši.
Objašnjeno je i  npr u knjizi "Šta da očekujete u prvoj godini"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
30.3.2011 23:10:01   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Vika

Nije to povijanje kao nekada uz skupljene noge,trake ili šta već, i ne primenjuje se kao vrsta povoja, već kao ušuškavanje, jer se kao mali osećamo nezaštićenim pa se na taj način imitira materica i sprečava beba da se nekontrolisanim mlataranjem ruku plaši.
Objašnjeno je i  npr u knjizi "Šta da očekujete u prvoj godini"

upravo to, samo im stegnu ruke a nogicama mogu da se sutaju koliko hoce

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 53
30.3.2011 23:13:21   
isidora88
ja danas probala mateju da umotan i nema sanse da bude miran tako,posle pola minuta sve se raskopusa i nogice i rucice izvire user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 54
7.4.2011 5:36:54   
vukosava
Re: How long should I swaddle my child? My daughter is almost five months and still seems to enjoy it.

We recommend that parents stop swaddling their babies by three or four months of age. At this time, most full term infants are acclimated to life outside of the womb and no longer crave the constriction of a swaddle.

It is actually extremely important to give babies over four months old the freedom to move at night. When we stop swaddling our children we were astonished to see how much they traveled around their crib during the night. They scooched and flopped from one end to the other, several times a night! Babies may look peaceful when they sleep, but don't be fooled. They are actually doing important exercise while they slumber. All that nighttime movement helps them enhance their gross motor development, which is crucial for upcoming milestones like crawling, standing and walking. A swaddled baby doesn't have a chance to refine these skills at night.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 55
7.4.2011 7:01:40   
azdajica75
Vukosava hvala na postu.
Baš sam se pitala do kada je optimalno umotavati bebe.Mi smo pre jedno nedelju dana počeli da joj vadimo ručice kad malo učvrsti san,a evo već dve noći spava bez umotavanja,lepo zaspi i ne budi se ,iako mi se čini da se dosta vrpolji.Pošto sledeće nedelje punimo četiri meseca izgleda da smo potrefili termin user posted image
U svakom slučaju,preporučujem mamama malih beba da pokušaju sa ovim,nama je zaista pomoglo!!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 56
7.4.2011 7:18:35   
vukosava
e bebice su nam slicne, moja puni u utorak 4 meseca, isto sam prosle nedelje prestala... sad lupa nogama nekad u snu i menja polozaj (spava na ledjima)

(odgovor članu azdajica75)
Direktna veza do poruke: 57
7.4.2011 8:53:27   
jovicaa
a ne sme kada beba napuni 4 meseca?? ne radite mi to kako drugacije da uspavljujem dete

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 58
7.4.2011 9:15:54   
vukosava
ma sme, ako voli sta te briga... to su sve okvirne preporuke

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 59
7.4.2011 9:54:42   
jovicaa
ja njega ne kiflicim pravo, samo mu ruke zaglavim da ne moze da izbaci dudu... a nogice i svi ostali delovi su slobodni...
on je tako vec navikao, cim ga ukiflicim, on ako mu se spava zaspi, zna vec

< Poruku je uredio jovicaa -- 7.4.2011 9:55:07 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 60
7.10.2011 14:56:41   
Verus
Bitno je bebi ne zatezati noge da stoje cvrsto jedna uz drugu, jer TO moze dovesti do ispadanja kukova, znaci zategnuti blago ali tako da nogice mogu blago da padnu na stranu.  Kukovi su jako labavi zbog pozicije fetusa tokom 9 meseci i veoma su skloni "ispadanju".

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 61
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here