vukosava -> RE: Swaddling (30.3.2011 4:59:05)
|
ovaj sam ja imala дизајн без рукава омогућава добру вентилацију и смањује ризик од поновног удисанја(удисање угљен-диоксида и гушења), који је могући узрок синдрома изненадне смрти новорођенчета (СИДС). Одобрени као "здрави за кукове " од стране Међународног института за ишчашење кукова. Врећа је дизајнирана да омогућава довољно простора за шутирање, али не дозвољава да је беба изшутира са себе па тако остане у топлом целе ноћи. Промена пелена је лака. Има рајфешлус одоздо. Користи је више од 600 болница, уједно је и добар избор за родитеље да наставе праксу безбедног спавања. Ово ти је превод. Наиме моја беба је спавала у памучним штрамплицама (зекицама) и овоме. Никаква ћебад, јоргани и јастуци, само чврсто затегнут чаршав испод ње. Испрали су нам мозак у школици да је тако најсигурније... Сад спава у врећи која има рукаве и ногавице... Ово чудо има два дела. Један испод са рајфешлусом који се откопчава одоздо на горе, назад има велкро за чичак. И други који изгледа као крила а има на себи чичак. На два места спојиш беби на леђа. Имају и две трачице спреда, по једна са сваке стране на унутрашњем делу који убациш у одговарајуће рупице које су на овим крилцима, да се не би повукло беби према лицу, да би вертикално задржало одговарајући положај. Затим једно крилце донесеш под једну руку, замоташ бебу чврсто, а друго залепиш чичком за велкро на другој страни и беба ни макац. Руке су јој вертикално на доле према коленима, па кад јој се појави тај реклекс како се зове на спрском не знам, ја би га назвала кад беба почне да се цима у сну, та тканина која је као ћебе јој задржи руке па се не уплаши и има утисак да је неко држи ваљда па се смири.
|
|
|
|