jovana j
|
E Jance... Bas si u nezavidnoj situaciji, kako se ti osecas, kako ti podnosis sve to? Budi jaka, i koliko god da surovo zvuci najpre moras da mislis na sebe i na to malo bebence u stomacicu koje raste i kome treba da si ti smirena, pozitivna i da si dobro pre svega. Znam ja da ti sve to vec znas, i ne zelim da te davim i sl., ali eto, imas podrsku u svakom slucaju!!! Kod mene u porodici je bas bilo svega sto se ove teme tice. Baka (mamina mama) je operisana od tumora materice, sve joj je povadjeno kad je imala 50-ak godina, a zivela je do 80! Oba strica su mi umrli od raka, jedan davno '78. god, bio je tek 35.god star, a drugi je umro 2004. od raka pluca. 4 godine se mucio, jadnicak, izvadjeno mu bilo celo desno plucno krilo, ma da ne govorim detalje,i umro je bas u mukama i to. Ja ne znam eto kako je strina izdrzala sve to, ona je stvarno predivna i jaka zena. S druge strane mojoj mami je 2003.dijagnostikovan maligni tumor levog plucnog krila, i sva sreca da je bio ucauren inace bi nagrabusila zena. Operisana je, izvadjen ceo 1 rezanj i prosla je sreca bez terapija citostaticima i hemo. Ona je pusac, stric je bio pusac, moj tata pusi... ma svi puse... Mama pusi i dalje sto je jos bolje od svega Mislim jezivi su, ali sta im ja mogu. Eto to ti je to... Tati i meni je bilo tesko kad je bila u bolnici, ali nekako smo pregurali. Ona svojim sada vec pokojnim roditeljima doduse nikad nije rekla da je imala rak, a i meni su rekli tek kad je sve proslo. Znala sam da je tumor, ali govorili su mi da je benigno bilo, a ne rak. Pepi, cuvaj stomacic i to maleno pilence unutra, i gledaj da koliko mozes se ne udubljujes u detalje oko bolesti, jer i ja mislim da to nije dobro. Ajde puuuuuno poljubaca!!!
|