Anoniman -> Grizu se, štipaju, čupaju... (3.7.2008 23:19:34)
|
Nisam znala da li da ovu temu stavim u bebu ili u dete, ali pošto sam ja simptome čupanja, griženja i štipanja iskorenila kod mog malog kao kod bebe, a ne kao kod deteta, onda sam odlučila da je stavim u bebu. Mog malog nekada čuva svekrva, a nekada jedna devojka, dok ja i muž radimo, i super se slaže sa obe. Valjda mu i prija da ne radi stalno isto. Uglavnom, danas je bio kod svekrve, i tamo pred zgradom ima njih 5oro klinaca koji se svaki dan igraju, i kaže svekrva da se super slažu. Danas se pojavio još jedan dečak, po rečima svekva, mlađi je od mog Luke par meseci (Luka ima 2 god). Mali je iz čista mira ujeo Luku za ruku, ali tako da moj Luka sada ima crveni otisak ujeda, sve zube tog deteta. To dete je čuvala tetka, koja je samo rekla "Pa šta ako ga je ujeo, pa on tako grize i sve nas po kući". Znam da postoje deca koja se grizu, to sam čula iz priče, i želela sam sa vama da podelim jedan primitivan ali veoma efikasan način odvikavanja od griženja, štipanja i čupanja. Moj Luka je te radnje na meni isprobao jednom/dvaput i nikada više. PRVI PUT kada vas dete ujede, uštine ili počupa - vi mu vraćate istom merom. Ako vas ujede - ujedete i vi njega. Uštine - štipate i vi, ali sitno da boli. Čupa vas- čupajte i vi, hvatajte za kosicu iznad uha - tu najviše boli. Bitno je da reagujete odmah prvi put, i bitno je da ih zaista zaboli. Ne treba da odgrizete ili otkinete detetu parče kože, kao što ne treba da vam ostane pramen kose u rukama, ali MORA da ga zaboli. Kad zaplače, onda lepo pitate "Jel boli? Tako i mamu boli kad ti grizeš..." Ja sam Luki to uradila tako kako mu je koja faza dolazila. Još je bio u šetalici (7-12 meseci) kada se grizao i štipao-ma dva tri uta je to uradio, i nikada više.
|
|
|
|