Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 11.12.2011 13:55:11
|
|
|
|
limunada
|
Bas super,pravicu za Ng. inace nisam vesta u kolacima i tortama,slabo znam praviti,retko koja mi uspae,zato volim jednostavne i koje se ne peku.mozda je lakse da se ne lomi
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 11.12.2011 14:12:44
|
|
|
|
crazymama
|
meni za sada izgleda kao da je 900ml mleka previse, jer se napravila kao kasa, ali ajde, pretpostavljam da treba da odstoji u frizideru bar nekoliko sati... ovakve torte su uvek lepse sutradan.
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 11.12.2011 21:36:05
|
|
|
|
Alexis79
|
Ja cu sad da napravim ovu torticu da imam nesto slatko za sledecu nedelju,posto zbog ljubavi mog muza prema slatkim stvarima uvek nesto slatko mora da ima u kuci A malo sam skeptik na sta ce ovo da lici .Mayi je ispalo super.Racunam da nemam sta da pogresim crazymama kako je ispalo ,jel'' je i dalje tako kasasto?
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 11.12.2011 22:36:22
|
|
|
|
crazymama
|
aha... previse mleka... mada smo je mi jeli posle 2-3 sata, verovatno treba preko noci da odstoji u frizideru
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 13.12.2011 15:39:20
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: crazymama aha... previse mleka... mada smo je mi jeli posle 2-3 sata, verovatno treba preko noci da odstoji u frizideru Znaci 900ml previse A kakvi smo sladokusci mislim da bi je i mi jeli za 2 sata.. toliko bi izdrzali.. Crzymama, kakva je sutradan? Ako je nesto ostalo Ja planiram da pravim ovu tortu, mislim da stvarno brza varijanta od ove ne postoji. E sad, nisam neki ljubitelj slaga, pa se mislim da prelijem glazurom od cokolade.
|
|
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 13.12.2011 17:56:27
|
|
|
|
crazymama
|
pa, jestiva je, ali plivala je u mleku po dnu, i bila kao kasa... ne znam, manje mleka definitivno, a ukus nema sta - plazma i jaffa :) ja sam ubacila i seckanu bananu i brusnicu. pojela se, ali sledeci put cu da smislim to oko mleka, da ne bude kasasta... mozda da umesam zelatin u mleko, pa tek onda da prelijem... videcu!
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 21:15:55
|
|
|
|
Natalie018
|
Crazymama, hvala na savetu. Mozda da probam sa 800ml... Ja se mislim da svaki sloj po malo zalijem, pa po osecaju da sipam mleko. Cini mi se da u receptu pise da se na kraju sve zalije mlekom... Jesi li i ti tako radila, ili si zalivala sloj po sloj?
|
|
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 22:06:58
|
|
|
|
Alexis79
|
Meni je pak to 900 ml bilo skoro pa taman. Ja sam je spakovala u pleh za pecenje oblozen folijom i nalila sam je i delovalo m je suvkasto pa sam dodala jos malo mleka. Prenocila je u frizideru a ujutru sam je okrenula i stavila na tacnu i prelila sa slagom u koji sam dodala malo kisele pavlake ,jer mi je ona smesa nekako bila preslatka. I ispalo je super sad cu da uslikam. A inace sam uzela 300 gr jaffe narandza a 300 grama limun i super je ukusna. Sad ce slika
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 22:13:51
|
|
|
|
Alexis79
|
Evo slika
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:15:51
|
|
|
|
crazymama
|
pa ti si 600gr jafe upotrebila, duplo vise, zato ti je 900ml mleka bilo taman... ja sam 300gr jaffe i 300gr plazme... nije mi uopste izgledala ovako suvo kao tvoja, a zalila sam je odjednom kad sam vec sve poredjala, nisam sloj po sloj.
< Poruku je uredio crazymama -- 14.12.2011 23:16:41 >
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:24:47
|
|
|
|
Alexis79
|
IZVORNA PORUKA: Maya21 Potrebno je 600g plazme, 600g jaffa keksa i 900ml mleka ( toplog ) Ja sam sve po ovom receptu i prvo sam sve poredjala pa sve odjednom zalila.Nisam po slojevima zalivala. A ti si ti si stavila 900 ml mleka na 300 g plazme i 300g jafe?
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:32:42
|
|
|
|
crazymama
|
ahahahahhaha, eto to se zove trudnicko glupilo! da, ja sam stavila po 300gr jaffe i plazme, umesto po 600gr :) zanemarite moje komentare :)
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:32:47
|
|
|
|
Nensi*
|
U receptu i pise 600g plazme i 600g jafe. Alexis,super ti je ispala,moram ovih dana da je pravim,vec par dana svracam u ovu temu
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:40:52
|
|
|
|
madre
|
alexis, pa gde je torta? vidim, bas se lepo krkalo
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 14.12.2011 23:58:55
|
|
|
|
Alexis79
|
crazymama bitno je da ste tortu pojeli ,pa ces onovo da pravis. Ova je kao bila probna Cak i ja sam je jela a ne volim bas nesto slatkise ,ali rekoh obozavam i plazmu i jafu pa sigurno cu obozavati i ovu tortu. Sledeci put ca oprobam sa drugim jafa ukusima ,mada limun mi je omiljeni
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 15.12.2011 0:00:45
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Koliko sam ja neupucena znam za dva ukusa jafe.
|
|
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 16.12.2011 15:00:46
|
|
|
|
Natalie018
|
Haha, Sanjice isti slucaj... Ali verujem da su ta dva ukusa i najbolja Crazymama... dobro je.. resila si mi dilemu u koju si me i ubacila
|
|
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 16.12.2011 16:41:39
|
|
|
|
gagana83
|
Jooj crazymama, izvini ali ja crkoh od smeha
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 16.12.2011 23:35:23
|
|
|
|
crazymama
|
smej se slobodno, zasluzila sam :)
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 17.12.2011 17:13:57
|
|
|
|
liliana
|
Pitanje za devojke koje su pravile ovu tortu: koliko toplo mleko treba da bude? Da provri , ili...? Ja nešto kontam da treba da bude toplije, kak bi se jafa otopila...
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 21.12.2011 11:34:31
|
|
|
|
Alexis79
|
Ma onako mlako.Mislim da ako je vrelo da bi se sve nekako napravilo kao kasa. Ja sam stavila prstic u mleko i videla da se nisam opekla .
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 26.6.2012 22:20:06
|
|
|
|
crazymama
|
idemna popravni, pravim opet ovu tortu :) sa pravim merama :)
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 17.7.2012 21:47:52
|
|
|
|
bulka
|
Mayo hvala za ove divne brze ukusne recepte! Pravila sam ovu prosle godine, i evo danas opet, stvarno je laka , brza (za napraviti) i ukusna, dopada se svima. Isto i ona torta sa cokoladnim mlekom i kupovnim korama, odlicna je.
|
|
|
|
RE: Najbrža torta by Maya 6.8.2012 14:15:18
|
|
|
|
Sesilija 83
|
u subotu sam pravila ovu tortu i super je ...ali nisam imala sve tacne sastojke nego samstavila jednu jafu obicnu jednu milka jafu od maline jednu plazmu i jedne nobli i 450 ml mleka i bila je extraa..... samo odgore jedan slag i cao bas sam zadovoljna A sledeci put cu da kupim sve sastojke po receptu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ukusni prokeljRingerajin kuvar: minnica
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?