Krmenadle sa limunom (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Krmenadle sa limunom (19.3.2011 18:18:11)

4 krmenadle (ja cesce cakkoristim svinjski vrat)
2-4 glavice luka
malo crnog vina
limun
so, biber
pavlaka
ja skoro nikad ne koristim vegetu pa je ne preporucujem ni ovde


Krmenadle izlupati dobro i na obe strane utrljati so, biber i rendanu koricu limuna.

Luk iseckati (ne mora previse sitno) i dinstati na ulju. Kad postane staklast dodati krmenadle. Preliti sa 2 kasike crnog vina i dinstati sto duze, dok ne odmeknu (nekim trikovim stvarno budu mekane). Izvaditi krmenadle a u luk umesati jednu celu pavlaku i skloniti sa vatre (nema potrebe da prokuva). Sos po zelji ispasirati pa ili u to ubaciti krmenadle i "ususkati ih" sto preporucujem ili ga sluziti preko krmenadli (rizikujete da se krmenadle malo ohlade i skamene - inace su bas mekane).

Najbolje ide uz bareni kelj ili bareni prokelj, a nije lose i uz bareni kromir.

Ja sam prosli put ubacila bukovace, krmenadle sam izvadila pa ih vratila kada se voda koju puste malo ukuvala. A nakon toga, sve isto i mogu vam reci da je super kombinacija.






Ana RR -> RE: Krmenadle sa limunom (19.3.2011 18:20:31)

Mljac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1]