Anoniman -> Krmenadle sa limunom (19.3.2011 18:18:11)
|
4 krmenadle (ja cesce cakkoristim svinjski vrat) 2-4 glavice luka malo crnog vina limun so, biber pavlaka ja skoro nikad ne koristim vegetu pa je ne preporucujem ni ovde Krmenadle izlupati dobro i na obe strane utrljati so, biber i rendanu koricu limuna. Luk iseckati (ne mora previse sitno) i dinstati na ulju. Kad postane staklast dodati krmenadle. Preliti sa 2 kasike crnog vina i dinstati sto duze, dok ne odmeknu (nekim trikovim stvarno budu mekane). Izvaditi krmenadle a u luk umesati jednu celu pavlaku i skloniti sa vatre (nema potrebe da prokuva). Sos po zelji ispasirati pa ili u to ubaciti krmenadle i "ususkati ih" sto preporucujem ili ga sluziti preko krmenadli (rizikujete da se krmenadle malo ohlade i skamene - inace su bas mekane). Najbolje ide uz bareni kelj ili bareni prokelj, a nije lose i uz bareni kromir. Ja sam prosli put ubacila bukovace, krmenadle sam izvadila pa ih vratila kada se voda koju puste malo ukuvala. A nakon toga, sve isto i mogu vam reci da je super kombinacija.
|
|
|
|