Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:46:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mozda ni to nije resenje ali kod nas jedino voce moze biti dopuna obroku. Ne pojedu puno ali posle pojedu banana i mandarina.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:50:52
|
|
|
|
mila83
|
Isto Anck, evo i sad imam mandarine u pripravnosti
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:51:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
To mi je sada uteha, pojede nesto od voca... Kad nece da ide na spavanje ona se seti da joj se jede pomorandza.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:53:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja T je u stanju pojede po 5 banana manjih do duae samo za uzinu ali ona fino jede. Ali H je katastrofa al pojese po koju jabuku i mandarinu. Opet vitamini pre nego ti seceri
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:59:57
|
|
|
|
mila83
|
I mojoj T su banane,mandarine i jabuke omiljeno voce.Trenutno bas voli mandarine,valjda joj prijaju,izgleda se malo zasitila banane..Ali generalno,popravio joj se apetit otkako je krenula u vrtic.Kad se desi da mnogo brljavi kod kuce, mandarine prolaze.i ne forsiram je za nesto drugo. Kakve smo muke ranije imali, sve je to meni dobro. Takodje izbegavam i grickalice,kazem,bolje voce pa makar i malo, nego slane i zacinjene grickalice, ni to nije dobro,pogotovo zbog velikog unosa soli i kojekakvih aditiva.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:00:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Bravo za nju, ona tako unese sve sto joj je potrebno. Juce, ja joj dajem zalogaj ona nece, kazem joj " Hajde bre jos samo ovaj", a ona ce : " Sta ces mi dati ?" ...ocekuje slatkis. "Vidi ti nje, naravno da ti necu nista dati, zini."
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:03:47
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: mila83 I mojoj T su banane,mandarine i jabuke omiljeno voce.Trenutno bas voli mandarine,valjda joj prijaju,izgleda se malo zasitila banane..Ali generalno,popravio joj se apetit otkako je krenula u vrtic.Kad se desi da mnogo brljavi kod kuce, mandarine prolaze.i ne forsiram je za nesto drugo. Kakve smo muke ranije imali, sve je to meni dobro. Takodje izbegavam i grickalice,kazem,bolje voce pa makar i malo, nego slane i zacinjene grickalice, ni to nije dobro,pogotovo zbog velikog unosa soli i kojekakvih aditiva. Mila, ona ne jede grickalice. Samo kad smo kod nekoga u drustvu pa posluze, ili eventualno nekada cips i sto povrem eno gricka kukuruzni flips sa bebom, ali opet ne cesto. Voli keks i mleko , cesto to zahteva kad se probudi.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:42:01
|
|
|
|
emicaa
|
T u zadnje vrijeme slabo jede,par zalogaja pojede i nece vise.posle toga uzme nesto i od voca ali kako je prije jela ovo je sad nista
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 18:17:59
|
|
|
|
Mala Elena
|
Emice, kada vidim koliko druga deca pojedu...a ona kao mis. Bili skoro na rodjendanu, neka deca sela drugi put da jedu a ona pita za tortu. Ma bilo sve redno, nje htela nista, pocela da se otima za stolom, bilo me sramota onog naroda...
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 19:08:42
|
|
|
|
emicaa
|
Joj Elena strasno.Dora i sad ima period kad jede kao mecava,ne gleda sta je.Ali sad je faza kad nam maca pojede vise od nje
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 0:56:20
|
|
|
|
Cortina
|
Da li ima nekoga ko je pobedio problem sa averzijom na hranu kod malih beba? Svaki savet dobrodosao. Beba 6 meseci pocela da gubi na kilazi.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 9:21:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kad ste poceli da uvodite? Sta jede sta ne?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 10:02:00
|
|
|
|
Cortina
|
Pocela da odbija hranu od 4 meseca tj.mleko jer je ssmo mleko i pila. Onda smo po savetu pedijatra poceli da uvodimo povrce, voce...ali i to ne prolazi. Do sad smo uspevali da je nekako navatamo u snu i nahranimo alinto postaje sve teze i teze i pocela je da gubi na kilazi. Mleko ne pije u budnom stanju od tad a od kasa pojede po par kasicica. Jedino sto svojevoljno pije je voda
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 11.7.2017 16:50:35
|
|
|
|
dddaca
|
Cortina da li ste vodili dete kod lekara?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 14:55:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
V je poceo da odbija muckalice, kad je od naseg rucka moze , al kad mu smuckam nesto posebno nece. Evo danas npr. nije hteo da jede. Rekla sam muzu da kupi banane pa cu mu umesati , mozda ga prevarim.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 16:00:21
|
|
|
|
Dragce86
|
Cortina, i ja sam misljenja da dete treba pregled. Koje je mleko pila, Vase ili AD formule?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 21:55:42
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I ova moja zadnjih dana slabo jede. I ono sto voli je problem da pojede. Pretpostavljam da su vrucine u pitanju.
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 22:00:12
|
|
|
|
degu
|
Vrucina, zubi, ko ce ih znati ajkulice Meni B pojede svega par kasicica i to kad ga zeznem, nema on jos pojma sta je jelo, kao da mu limun dajem a zna mali da stisne usta samo tako, samo na hipp krusku zeva
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 19:25:06
|
|
|
|
Dragce86
|
Ne znam da li je gdja Cortina probala da pravi doamce kasice od povrca i voca ili je averzija samo na kupovne, gotove kasice? I to je vazan podatak. Moje dete isto nece kupovne, samo domace :)
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 19:35:04
|
|
|
|
Cortina
|
Naravno da smo bili kod lekara. Jedni kazu ne mora mleko neka jede voce i povrce, drugi kazu mora 750 ml mleka dnevno. Vise nisam pametna. Probali smo sve kasice i domace i kupljeno. Generalno pocela je malo da jede to voce i povrce ali vise od pola one najmanje teglice nikako. Ja napravim pa sipam u te teglice zbog kolicine.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:02:50
|
|
|
|
dddaca
|
Cortina, ne znam da li si videla moje pitanje. Da li ste vodili dete kod gastroenterologa?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:21:00
|
|
|
|
Cortina
|
Videla sam. Bili smo. Odgovorila iznad gde sam napisala da smo bili kod lekara. Bili smo kod dva razlcita gastroenterologa
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:32:10
|
|
|
|
degu
|
Cortina verujem da je jako stresno kad beba tako odbija da jede. Pokusajte i dalje sa mlekom u snu i sa jednom mlecno-zitnom kasicom, pirincane pahuljice, ili sam pirinac i mleko. Nemam neki bolji savet, ali nadam se da je faza i da ce poceti da jede i mlekce i sve ostalo.
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:38:36
|
|
|
|
dddaca
|
Izvini, razumela sam da si je vodila kod pedijatra samo, a oni ipak nisu strucni za to. To sto odbija hranu i prihvatala je samo u snu, navelo me je na pomisao da nije mozda tihi refluks . Nisam lekar i ne bih da postavljam dijagnoze, ali nailazila sam i na ove simptome kada je refluks u pitanju.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 23:33:47
|
|
|
|
Cortina
|
Trudimo se, borimo se i nadamo se da ce konacno poceti da jede normalno. Hvala svima.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
NezgodaAutor: Miroslav Antić, Peva: Dragan Laković i dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?