Moiraina -> RE: UZ urotrakta (16.5.2013 14:18:06)
|
Bili danas. Rezultati su mu super [sm=bravo.gif] infekcija nije ostavila nikakve posledice. Postoji neznatna razlika u veličini i funkciji bubrega, ali pošto on ima urođeno proširenje na jednom bubregu, koje se polako povlači, ovo je super nalaz. Raspodela funkcije bubrega je 52% levi, 48% desni. Što se tiče same procedure, ako nekom zatreba: U 7 ujutru bili na Institutu za majku i dete, poslali nas u dnevnu bolnicu i tamo mu stavili braunilu u nogicu (ovo je bio najgori deo). Onda smo otišli u Klinički centar, završili papirologiju na šalteru i otišli na Nuklearnu medicinu (sprat -2). Tamo su mu ubrizgali kontrast, skinuli braunilu i rekli da dođemo u 10:45 na snimanje. Mi smo otišli do kuće, tamo je malo odspavao, jeo i vratili smo se u KC. Snimanje se radi na spratu -1, na Nefrologiji. Sedativ NE daju, imaju gomilu igračaka da roditelji zanimaju dete dok traje snimanje. Samo snimanje je trajalo 10-ak minuta, bebac je bio dobar i miran, mm ga je držao dok sam ga ja zanimala igračkicama (dete prvo leži na leđima, pa onda na jednoj, pa na drugoj strani) i sve je bilo brzo gotovo. Onda smo sačekali malo manje od pola sata dok je dr napisala izveštaj i to je sve. 30. maja imamo zakazao kod nefrologa na IMD-u i nadam se da smo posle toga završili sa pregledima, a možda i sa profilaksom (nadam se).
|
|
|
|