|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Princes krofne
3.3.2011 21:55:49   
Olga75
Predivan kolac , pa ako neko ima dobar recept neka ga stavi za dobrobit svih nas koji volimo slatko user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Princes krofne
3.3.2011 22:38:05   
SareniVrabac
Bakine princes krofne: u jednu serpu staviti 200g ulja i 250g vode da provri, pa svuci u kraj i dodati 200g mekanog brasna i vratiti na sporet da se jos malo proprzi (oko 1 minut). Kad se masa ohladi dodati 1 prasak za pecivo i 6 jaja, ali jedno po jedno... svako dobro umesati varjacom... ostaviti testo da stoji 30 min... dok se krofne peku, vrata rerne ne otvarati... ja ih pecem na pek papiru, na 190-200 stepeni dok ne porumene, ali moja rerna ne pece ravnomerno, pa mislim da je u normalnoj rerni dovoljno 180 stepeni...
fil: 1 litar mleka staviti da provri sa sipkom vanile i 300g secera (umesto sipke moze i vanilin secer).Kad provri, dodati 130g brasna(dobro razmutiti zicom), 4 zumanca i na kraju umucena 4 belanca.Kuvati dok se fil ne zgusne i ohladjenim filom puniti krofne
ja kuvam u loncu na paru, tako sam sigurna da nece zagoreti, ali moze i u obicnoj serpi...vanilinog secera stavljam 3 kesice, ali to je vec stvar kako ko voli... isto i za secer, moze se dodati i vise ako neko voli sladje

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Princes krofne
4.3.2011 9:13:30   
bubulence
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SareniVrabac)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Princes krofne
8.3.2011 16:35:16   
Olga75
IZVORNA PORUKA: ribizla

500ml mleka sa 13 kasika secera prokuvati , dodati 2 pudinga od vanile , skuvati dok ne bude gusto . Izliti na tacnu , ohladiti , tacnu pre toga pokvasiti  Puding posuti secerom da se ne uhvati korica  U serpicu sipati  200ml vode , 200ml ulja , malo soli , kad provri sipati 200gr brasna , skloniti sa ringle i mesati .  U posudu za mucenje sipati to iz serpice mutiti i dodavati ja ja , jedno po jedno 4- 5 kom , zavisi kolika su jaja , masa treba da bude takva da se lepi za prste . Onda umutiti pavlaku  i staviti u frizider . U tepsiju staviti pak papir , pre nego sto stavis papir pokvasis tepsiju da papir ne seta U zagrejanoj rerni , moja se raspada pa mi je zagrejana na 225 , a na nekoj boljoj moze manje stepeni sipati profiterole onom dres kesom , oblikovati kao male pusice .. Vazno je da kad se stave u rernu , ne otvarati !
Staviti puding u posudu , mutiti 1-2 min , staviti 150gr margarina ili putera ,  mutiti 1-2 min , dodati pavlaku iz frizidera u smesu i BLAGO promesati , najbolje rukama Puniti princeze isto dres kesom samo manjim nastavkom i posuti prah secerom


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Princes krofne
10.3.2011 10:40:18   
Olga75
IZVORNA PORUKA: isidora88

juce sam pravila pitu sa mesom,ostalo i za danas

fil za princes krofne ; 3,4 zumanceta sa malo mleka umutim,dodam 2 kasike gustina i 2 pudinga od vanile. stavim pola litre mleka sa 6 kasika secera da se kuva, kada provri dodam ovu umucenu masu i mesam dok se ne zgusne i ne postane glatka masa. kad se ohladi umutim oko pola margarina u to
fil je dovoljan za filovanje 20-ak princes krofni onako manjih
bon apetit (ne zmam kako se pise)


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Princes krofne
1.11.2011 19:26:29   
lesica
Testo:
250 ml vode
150 gr margarina/putera
150 gr mekog brasna tip 400
1 prasak za pecivo
6 jaja
prvo se stave voda i margarin u vecu serpu da provri,skloni se sa ringle pa se ubace brasno i p.p. pa se to jos malo mesa na ringli do 1 minut. Kada se ovo testo ohladi (da bude mlako) dodaju se umucena zumanca,pa zatim i cvsto umucena belanca i sve se to lagano mesa kasikom dok testo ne bude glatko. Onda se kafenom kasicicom vade krofnice i stavljaju na pleh (ja obavezno stavim papir za pecenje) ispadne ih oko 40 komada pa trebaju dva pleha jer tokom pecenja narastu. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20 minuta tj dok ne porumene i vrlo je vazno da se tokom pecenja rerna ne otvara. Kada se ispeku i malo ohlade iseci svaku na pola zbog filovanja.

Fil:

Prva varijanta(ako mi zafale jaja):
1l mleka
15-20 kasika secera kako ko voli
3 pudinga od vanile
malo maslaca/margarina negde oko 100 g
Skuva se 900 ml mleka sa pudingom i secerom koji su prethodno pomesani sa 100 ml mleka,pa kada se to ohladi pomesa se sa prethodno umucenim margarinom/maslacem. Ovo je laganija varijanta koja se brze pojede.

Druga varijanta:
1 l mleka
15-20 kasika secera
2 pudinga od vanile + 2 kasike gustina
6 jaja
U 900 ml mleka koje je provrilo se dodaju umucena jaja,puding,gustin i secer sa 100 ml mleka i kuva se sve dok se ne zgusne. I kada se ohladi filuju se krofnice.

Da ne zaboravim ja filove kuvamu loncetu za kuvanje na pari.

I jos nesto da ne zaboravim,ja uvek na preko ovog fila dodam i umucenu slatku pavlaku-budu mi nekako bogatije,i kada zavrsim sa filovanjem pospem ih secerom u prahu ili ako sam dooobro raspolozena sa istopljenom cokoladom.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:17:48   
PoisonEve
Lesice, upravo ih pravim. Doduse samo fil, krofne sam kupilauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:22:27   
Anoniman
Gde si kupila krofne ? Jesi ih vec tako pravila , nisu zilave ?

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:22:48   
Jole84
Joj obožavam ih ali nikad ne uspem da napravim lepo user posted image
Fil mi super ispadne a krofne nikako.U zadnje vreme kupim one gotove,pa samo nacopam fil user posted image
Poison Eve user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 19.7.2012 11:23:29 >


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:33:57   
daca77
Ja imam recept koji mi uvek uspe...bar je bilo takouser posted image . Posto sam na poslu, ne mogu vam reciuser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:38:32   
Jole84
Al kad dođeš kući,biti ćeš ljubazna da nam ga rekneš user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:48:48   
daca77
Razmislicuuser posted image user posted image
Znam da se meri pomocu solja...


< Poruku je uredio daca77 -- 19.7.2012 11:49:14 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:52:25   
Anoniman
to je dovoljno user posted image

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:55:40   
Jole84
Šolja po šolja-krofnica user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Princes krofne
19.7.2012 11:56:57   
daca77
Samo sam se malo salilauser posted image ...napisacu popodne. Ranije sam ih cesto spremala, recept dala i sestri i prosto su prelepe. Strasno narastu, pa ih treba praviti male, sa dosta prostora izmedju svake u plehu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Princes krofne
19.7.2012 12:08:05   
PoisonEve
Ja sam kupila gotove na pijaci z1 150 din - 25 kom.
Ribizla, tako sam i prosli put pravila, super su. Verujem da su mnogo bolje domace ko zna da napravi-ja ne znamuser posted image
Fila sam pravila po Lesicinom prvom receptu sa pudingom

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Princes krofne
19.7.2012 12:30:22   
bratzz
Oozavam princes krofne, stavicu svoj recept kasnijeako ne zaoravim ali ih necu praviti zbog linije naravno user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Princes krofne
19.7.2012 14:54:56   
daca77
Evo recepta za predivne Pricnes krofne:
Staviti da provri 4 soljice vode i 2 soljice ulja, a onda dodati 4 soljice brasna, mesati dobro kako bi se razbile grudvice, a onda kada se ohladi dodati 5 jaja, jedno po jedno uz mesenje i 1 kesicu praska za pecivo.
FIL: Od 1 l mleka odvojiti malo i razmutiti 15 supenih kasika secera, 1 puding od vanile, 10 sup.kasika gustina i 1 vanilin secer. Kada ostala kolicina mleka provi, dodati ovu masu i ukuvati fil. Ostaviti da se prohladi, a potom dodati maragarin koji je umucen sa 1 kesom slag krema. Filovati krofne i po zelji ukrasiti cokoladom.
Napomena:velicina soljica je oko 150ml...ja koristim one doncafe, ali ih ne punim.
PRIJATNOuser posted image

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Princes krofne
19.7.2012 22:16:32   
Jole84
Hvala Daco,kad budu zubići gotovi,isprobaću user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Princes krofne
6.9.2016 19:55:07   
wivern
Meni nikada nisu uspele ove domace, sad cu da pokusam da pravim one dr oetker. Nek ide zivot user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Princes krofne
6.9.2016 21:11:10   
branki*
Meni nikad isto nisu uspela te domace,tako da se vise i ne trudim.kad mi se jedu,kupim gotove krofnice,a fil napravim od pudinga od vanile i margarina.nije to to,ali podsecauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Princes krofne
6.9.2016 21:18:32   
emicaa
Previše posla a na kraju i nisu nešto posebno user posted image za mene su i dalje bolje obične krofne sa čoko prelivom user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Princes krofne
4.10.2016 14:39:27   
Divnica
Ijaooo obozavam princes krofne user posted image sa onim obicnim filom sa gustinom

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Princes krofne
4.10.2016 16:03:27   
Khaleesi
I meni se ono testo nikad nije nesto podiglo uvek budu kao palacinke. I ja kupim gotove krofnice skuvam fil i napunim...

(odgovor članu Divnica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Princes krofne
4.10.2016 17:18:51   
isidora88
Joj moram ih praviti uskorouser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here