majeno -> RE: ogtt i insulin (21.10.2013 11:58:05)
|
znam da ne treba da izbjegavam punomasne mliječne proizvode, zapravo ih ne izbjegavam, jednostavno mi se jutros nije jelo mlijeko onako puno masti, vruće, sa žitaricama,djelovalo mi preteško, zato što sam ranije izbjegavala doručak, sad se tjeram da doručkujem, pa sam se pohvalila...inače-ja ne volim mlijeko uopšte, teško ga varim, ali zato nadoknađujem jogurtom, vrhnjem, mladim sirom, toga baš puno jedem...to mi valjda i daje energiju. sad kuham sebi supu sa puno povrća za ručak. a što se tiče UH - izbacila sam baš one ''proste''- bijeli hljeb, tijesto, ali voće jedem kad mi se jede, i povrće, i raženi hljeb po jednu šniticu, što je veliki uspjeh za mene, jer sam ranije tukla pite, uštipke, špagete, pice, sendviče sa bijelim kruhom i majonezom i suhomesnatim proizvodima koje sam takođe izbacila. od mesa jedem junetinu (kuhanu) prosto jer je volim, piletinu nisam nikad jela pa se ni sad ne mogu natjerati, jedem ribu na sve načine...uglavnom koristim maslinovo ulje ili, eventualno, malo svinjske masti. pojedem ponekad i jaje na oko ili ga bacim preko povrća tipa praziluka, špinata...Nadam se da sam na dobrom putu! Pusa!
|
|
|
|