RE: ogtt i insulin (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Verolina -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 12:57:59)

Sto bre pijes p[ronizon? Imas neku autoimunu bolest?

daca77 -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 13:02:52)

Aha...Hasimoto...anti TPO otisla na 1500.[sm=zmeden.gif]

dunja RR -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 13:18:54)

Evo ja vežbam mesec dana intenzivno, ali baš puno. I korigovala sam ishranu, odmah je i šećer bolji. Osećam se zaista mogo spremnijom za FET sada.
IZVORNA PORUKA: Verolina

Da da, shvatam. Nista, prvo cu da uradim profil insulina i onda cu da vidim sta cu. Mada ja sam cula da se vezbanjem i ishranom sve to koriguje.

Verolina -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 13:20:24)

IZVORNA PORUKA: daca77

Aha...Hasimoto...anti TPO otisla na 1500.[sm=zmeden.gif]

Au, bem mu...
Ali jos malo, Daci, jos samo malo...I ti i Dunja...Vreme je...Pravo je vreme bas sada...Osecam..[sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 13:24:56)

Videcemo, Verka...kako me sve vise nervira, tako mi rastu ova antitela...

viking -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 14:09:07)

Verolina, u pravu si za vežbe i ishranu, naravno da zavisi od vrednosti tvojih rezultata ali i od doktora. Ja sam imala insulin 70 i nešto (mislim da na forumu samo Bebana ima više od mene), i dr mi je rekla da bi svakako prvo probala vežbom i ishranom, bez lekova, ali pošto sam bila u postupku VTO da nemamo vremena za to pa me stavila na Glukofaž do 12. nedelje. Zato pažljivo biraj doktora je je danas najlakše prepisati lek i ćao.

Dunja, čitam te redovno ovde, i nemoj da se uvrediš, ali ja bi promenila tu tvoju doktorku. Vidim da je voliš i hvališ, ali meni to što ona tebi govori nema baš mnogo smisla. Prepisati nekome sa tvojim endokriološkim i ginekološkim problemima voće 4 puta dnevno (toliko ni normalni ljudi ne jedu), ne staviti strogu zabranu na slatkiše naročito dok si išla na VTO, ostaviti te da se mesecima mučiš s prolivima zbog Siofora, meni je sve to potpuno neshvatljivo. Konkretno, kad sam ja dobijala terapiju, dr je rekla ako problemi sa stolicom traju duže od dve - tri nedelje, obavezno se javi da nešto menjamo. A ti se mučiš mesecima.
Ne upoređujem te sa sobom, znam i privatno 5-6 ljudi sa sličnim problemima i niko nije dobio ni približno iste savete kao ti. Jasno je da ja nisam doktor i možda lupetam, ali mi sve to prosto nema logike.
Dva meseca razmišljam da li da ti ovo napišem jer vidim da je toliko hvališ, a i ko sam ja da delim savete, ali ajde, nisam mogla da izdržim više.

dunja RR -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 14:31:55)

Ma ok je Vik [sm=smiley31.gif]

Jednostavno smatra da kod mene nije toliko problem sa insulinom da bi morala da izbacim voće (a ja ga inače ne jedem puno, ni upola koliko mi stoji u dijeti). Ali šta meni stoji u dijeti od voća:

da smem:
jednja manja jabuka, ili
14 zrna grožđa ili
jedna srednja breskva..itd, sve je ograničeno, a ja ne pokedem ni upola toliko.

A definitivno imam proliv kada pojedem nešto gde ima šećera, ili ako pojeden voće van dozvoljenog. ja se retko zaustavim na 14 zrna grožđa, eto, banalan primer, i tada dobijem proliv. znači, svojom krivicom, jer ne poštujem pravila, mada sam svakim danom disciplinovanija.( verujem da je taj proliv zbog toga što sam ja preterivala sa šećerom, baš preterivala). Kada čitam šta vi pojedete ili ste jele slatko ranije, mene bude sramota, ne smem ni da kaže šta sam jela ..

Međutim, nema proliva nekih 7 dana, tj. od onda kada skroz izbacila šećer. To je fora.

Čim pojedem nešto slatko (lupam, brusnicu, ona ima šećera), meni proradi stolica.

Ali što više vežbam, i što manje jedem uh, proliv je sve ređi.

A sa druge strane, šećer je ok, tako da terapija i dijeta deluju ok, dovodim se u normalu.

dunja RR -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 16:18:04)

Evo da javnem, znači jutarnji mi je bio 5.1., a 2 sata posle obroka mi je već više puta (i danas) 4.2. Mada, moram da napomenem da ipak nisam izmerila na 2 sata posle obroka (jer sam tada bila na sastanku), ali sam pre sastanka popila mleko, i nakon 2 sata izmerila.

Ali popravio se mnogo jutarnji šećer jer je pre korekcije terapije i dijete bio 6.9.

Pisala sam dr. pa ću videti šta će reći, tj. da li je to i dalje velika oscilacija između jutarnjeg i dnevnog. Verovatno zato i trebam voće tokom dana, da bi izjednačila šećer sa jutarnjim, ima logike. A ujutru mi je zabranjeno voće, što opet ima logike.

U svakom slučaju bitno je da ide na dole, kao i kilogrami [sm=smiley36.gif]. Indeks telesne mase sam smanjila od početka dijete za 1.5., tj. sada je u granicama normale za VTO (preporučuje se do 25).

IZVORNA PORUKA: daca77

Dunjice, dok nisam krenula sa Glukofazom, jutarnji secer se kretao oko 4-4,5. Sada je uvek oko 5,a i u toku dana posle obroka...dr Jelena mi rece da je to u redu, jer nema oscilacija.

daca77 -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 16:41:45)

Dunja, ipak ne znam odgovor...pitaj dr. Meni se desava da mi je pre obroka, glukoza nesto niza. Veliki [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 16:44:19)

A kod mene obrnuto znači, pa zato verujem da je mi je i režim možda drugačiji do drugih.

A jel tebi dr. Jelena prepisala dijetu Daco?

World -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 16:44:49)

Ja sam imala insulin 70 i nešto (mislim da na forumu samo Bebana ima više od mene)

O, imala sam ja u nekom momentu preko 300..

viking -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 16:48:00)

Joj, crna ti, to je stvarno mnogo... Ovo to sam napisala tj. što si citirala se odnosilo na postove u poslenjih šest meseci, otkad pratim.
Nadam se da su ti sad svi nalazi uredni.

IZVORNA PORUKA: World

Ja sam imala insulin 70 i nešto (mislim da na forumu samo Bebana ima više od mene)

daca77 -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 17:23:50)

Dunja, propisala mi je dijetu, ali ja se ne pridrzavam u potpunosti...nekako sam sama rasporedila obroke i uvek kada od toga odstupim, meni skoci glukoza. Npr. ubacila za dorucak masne ustipke sa dzemom i posle 2h secer bio 7,3.

ksenija81 -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 8:23:36)

Meni je secer pre jela 4.3, a 2 h posle 4.9.
A HBA1C je 7.9 (4-6 nedijabeticari i 6-8 dijabeticari).
Da je panika ili ne? Na terapiji sam glforminom, a sad sam se bas nesto unervozila
Imam zakazan UZ danas i od same pomisli da nesto nije ok se uspanicim. Ali bila sam na uz pre nedelju dana i beba je vrlo aktivna.

New Mom -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 8:38:40)

Ksenija, ima za trudnice tema Da li ste i u kom periodu trudnoce radili ogtt (ili tako neki naziv).

New Mom -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 8:42:25)

A nalaz glikoliziranog hemoglobina je do 6% normalno, preko 7% se smatra da u prethodna najmanje 3 meseca secer nije bio pod kontrolom (jer je zivotni vek eritocita oko 120 dana).

ksenija81 -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 8:48:52)

Nasla sam temu, ali nikako nisam radila taj test opterecenja...
Da je neko uopste radio HBA1C u trudnoci?

daca77 -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 9:09:08)

ksenija, meni su trazili da uradim HBA1c pre nego sto sam krenula sa Glukofazom i ref.vrednost je bila do 4, a ja sam imala 4,1...ako se dobro secam. Za vrednosti u trudnoci ne znam...

dunja RR -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 14:43:05)

Stigao mi upravo mail do doktorke, kaže šećer odličan, jee :)

Za kilažu je rekla da može i bolje [sm=smiley14.gif] Znam da može .. Od poslednjeg viđenja sa dr. sam skinula oko 2kg, a od trudnoće 8-9. Jutros razmišljam, ja sam svo vreme na kontraceptivima (2 godine već, manje period trudnoće). Jbt. žene se ugoje, čitam, za mesec dva koriščenja kontraceptiva po 5-6 kg, a ja se pod njima borim da smršam, pa to možda zato malo sporije ide. Ali u svakom slučaju bodrim sebe da je dobro da se ne gojim, idu sporo kile na dole, ali ipak idu. Tako da, guram dalje .. ;)

World -> RE: ogtt i insulin (10.9.2013 17:45:33)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Joj, crna ti, to je stvarno mnogo... Ovo to sam napisala tj. što si citirala se odnosilo na postove u poslenjih šest meseci, otkad pratim.
Nadam se da su ti sad svi nalazi uredni.

IZVORNA PORUKA: World

Pa sad trenutno ne znam kakvi su posto mi nema svrhe da provjeravam dok dojim.. nakon porodjaja mi je insulin bio savrsen, pa se nekad pokvario, planiram uskoro da se bacim na nalaze i siofor ponovo...

Bebana17 -> RE: ogtt i insulin (13.9.2013 9:23:11)

Hoću da proverim kako mi se ponaša insulin (nakon četiri meseca terapije) pa me zanima da li to jutro posle jela da popijem lek, ili da ne popijem (pa posle dva sata da idem da merim insulin)? Da li je to iko proveravao među vama?

World -> RE: ogtt i insulin (13.9.2013 14:13:53)

Ne pijes to jutro kad radis nalaze.

Sanjica26 RR -> RE: ogtt i insulin (17.9.2013 14:22:43)

Evo rezultata: 1. bockanje 4,68 pre glukoze 2. bockanje 6,35 3. bockanje. 6,54 4. bockanje 5,99 5. bockanje 5,34. Pri kraju bockanja mi se slosilo.

Verolina -> RE: ogtt i insulin (18.9.2013 12:06:50)

Dobro je[sm=bravo.gif]

17 joka -> RE: ogtt i insulin (18.9.2013 15:08:45)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Stigao mi upravo mail do doktorke, kaže šećer odličan, jee :)

Za kilažu je rekla da može i bolje [sm=smiley14.gif] Znam da može .. Od poslednjeg viđenja sa dr. sam skinula oko 2kg, a od trudnoće 8-9. Jutros razmišljam, ja sam svo vreme na kontraceptivima (2 godine već, manje period trudnoće). Jbt. žene se ugoje, čitam, za mesec dva koriščenja kontraceptiva po 5-6 kg, a ja se pod njima borim da smršam, pa to možda zato malo sporije ide. Ali u svakom slučaju bodrim sebe da je dobro da se ne gojim, idu sporo kile na dole, ali ipak idu. Tako da, guram dalje .. ;)

isto i kod mene tako
ja vise nemam problema sa IR, sredila nekako a i dugoo sam pazila sta jedem i sada se trudim ali pojedem neki slatkis,voce jedem ja bukvalno zivim na vocu mada ja jedem vise kiselo
a oko proliva i meni je dugo bilo tako i sad ponekad i dalje pijem Gluformin kaze DR. on ce ti samo pomoci da ostanes trudna

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>