dunja RR -> RE: ogtt i insulin (9.9.2013 14:31:55)
|
Ma ok je Vik [sm=smiley31.gif] Jednostavno smatra da kod mene nije toliko problem sa insulinom da bi morala da izbacim voće (a ja ga inače ne jedem puno, ni upola koliko mi stoji u dijeti). Ali šta meni stoji u dijeti od voća: da smem: jednja manja jabuka, ili 14 zrna grožđa ili jedna srednja breskva..itd, sve je ograničeno, a ja ne pokedem ni upola toliko. A definitivno imam proliv kada pojedem nešto gde ima šećera, ili ako pojeden voće van dozvoljenog. ja se retko zaustavim na 14 zrna grožđa, eto, banalan primer, i tada dobijem proliv. znači, svojom krivicom, jer ne poštujem pravila, mada sam svakim danom disciplinovanija.( verujem da je taj proliv zbog toga što sam ja preterivala sa šećerom, baš preterivala). Kada čitam šta vi pojedete ili ste jele slatko ranije, mene bude sramota, ne smem ni da kaže šta sam jela .. Međutim, nema proliva nekih 7 dana, tj. od onda kada skroz izbacila šećer. To je fora. Čim pojedem nešto slatko (lupam, brusnicu, ona ima šećera), meni proradi stolica. Ali što više vežbam, i što manje jedem uh, proliv je sve ređi. A sa druge strane, šećer je ok, tako da terapija i dijeta deluju ok, dovodim se u normalu.
|
|
|
|