Ana RR -> RE: Sladoled (27.8.2017 15:04:49)
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Evo isprobanog recepta za kremasti domaći sladoled: 2dl slatke pavlake (mlečne) 400g grčkog jogurta Šećer po ukusu (mi smo stavili 2kašike šećera i 2 kašike meda) Dodaci po ukusu (voće, čokolada, vanila, keks) Umutiti sl.pavlaku, dodati jogurt, šećer i izmešati. Podeliti na onoliko delova koliko ukusa želite, izmešati sa osnovom i sipati u kalupe ili činiju i zamrznuti. U osnovu smo dodali kašiku arome vanile. U drugoj posudi smo izmešali osnovu sa 2 veeelike kašike čokoladnog eurokrema i rebrom rendane čokolade, definitivno NAJBOLJI! iako nismo ljubitelji čoko sladoleda. U treći deo smo dodali 200g jagoda, izblendane, u 4.deo sok od malina. Taj sa malinama je imao kristale leda, verovatno od soka, ali ostali su divni i kremasti. Preporučujem da svaki ukus isprobate pre zamrzavanja, treba da budu jakog ukusa jer će zamrzavanjem ukusi malo oslabiti. Napravila juče, mojima se ne dopada. Oseća se kiselost jogurta. Jbg. Probaću sa slatkim kondenzovanim mlekom, mislim da će biti mnogo ukusnije.
|
|
|
|