hermiona76 -> RE: Klomifen (26.5.2011 3:23:09)
|
Pozdrav svima, Ja sam nova na forumu ali prilicno upoznata (nazalost) sa problemima zatrudnjivanja. inaime ja i suprug vec skoro pa dve godine pokusavamo da prosirimo porodicu ali ne ide, sve moguce testove smo odradila, ukljucujuci i HSG koji je u oktobru prosle godine pokazao totalno zacepljenje lijevog jajovoda a desni im je bio sumnjiv??!!Tada sam pocela piti caj od cveta nevena, hajducke trave i koprive i ponovila HSG u martu da bi dobili extra rezultat, oba jajovoda prohodna :-) Ali nazalost hormoni su mi katastrofa, AHM jeu martu bio 1.1 da bi u maju spao na 0.7. Klomifen sam pila proslog meseca 100mg, i super odreagovala, imala sam po dvije folikule na levom i desnom jajniku ali su nazalost doktori propustili ovalciju?! Posli su od pretpostavke da zene kojej koriste klomifen ovuliraju 15-16ti dan ciklusa pa su mi zakazli ultrazvuk an 14 dan, da bi testovi krvi pokazali da sam ovulirala dan ranije. E onda sam nakon tri dana zavrsila na hitnoj u 4 sata ujutru zbog bolova u donjem delu stomaka da bi na kraju utvrdili dve ciste od po 4cm na desnom jajniku. Ovaj mesec pauziramo jer mi je desni jajnik uvecan (5cm), Ciste su se povukle ali.... Sad cekamo sledeci ciklus pa cemo poceti s drugim stimulansom umesto klomida. Uh sto sam oduzila, izvinjavam se svima [sm=smiley1.gif]. Zanima me jel ima jos neko sa ovako losim i niskim AHM-om, a da je uspeo da zatrudni? Inace cemo raditi inseminaciju to sam zaboravila da napomenem, i da, emni su 34 godine a suprugu 39. Hvala unapred i srecno svima [sm=smajl.gif]
|
|
|
|