Anoniman -> Dinstane articoke (26.2.2011 10:57:29)
|
Sastojci (za 6 osoba) 1 limun 4 velike ili 6 manjih articoka 2 kasike putera 4 kasike maslinovog ulja 2 cena seckanog belog luka 4 kasike seckanog persuna so i sveze mleveni biber 3 kasike vode 6 kasika mleka 6 kasika belog vina 1. Iscedite limun i stavite zajedno sa korom u veliku ciniju punu gladne vode. Pripremite articike jednu po jednu (kao u prethodnom receptu). Presecite ih na 4-6 delova i stavite u vodu sa limunom. 2. Blansirajte articoke u vrijucoj vodi 4-5 minuta i ocedite 3. zagrejte puter i maslinovo ulje u tiganju. Dodajte beli luk i persun i dinstajte 2-3 minuta. Ubacite articoke. Zacinite solju i biberom. Dodajte vodu i mleko i kuvajte 10 min ili dok tecnost ne ispari. Dodajte vino, poklopite i kuvajte dok ne odmeknu. Sluziti toplo ili na sobnoj temperaturi.
|
|
|
|