Misha i Ljisha
|
E kako nisam pisala ovde vec duze vreme a jos smo u toj nejelo fazi od juce bas imam vesti. Mozda cete pomisliti da sam luda, mozda cete mi natovariti socijalnu sluzbu na vrat al evo da vam ispricam sta se juce desilo. Elem D i ja u basti. I ja raduckam i okrenem se kad vidim ona jede zemlju (to je prosle godine probala i vise nije jela nemam pojma sta joj bi) i kazem joj "sreco zemlja se ne rucka". I tako nastavim ja sa radimi i okrenem se opet da bacim pogled na nju a ona opet, i ja opet kazem i tako par puta. I onda sam naprasno odlepila i pocela da vicem "jedes zemlju a stvari koje treba da jedes neces, ja kuvam svaki dan, supu nisi pojela mesecima, zasto ne jedes supu, zemlja se ne jede" i sad ja tako drobim i kazem joj "trk u kucu da te ne vidim" ona jadna sve valjda u šoku i krene u plac i da trci u kucu. Udje u kucu i krene da ulazi obuvena i ja"izuj se odmah ne ulazimo obuveni u kucu, prljave su ti patikice" ona jadna brzo seda na tu komodu u predsoblju izuva se i sve to uz jecanje. Ja "brzo na pranje ruku i umivanje" i ona trk u kupatilo i sredim je. I kad je izasla ja i dalje drobim i drobim i bio mi mladi luk u kuhinji onako odmah pored ruke sto se kaze, i ja njoj "ovo se ruca a ne zemlja izvoli jedi!" (znaci sve vreme se dernjam) i ona uzme jadna taj luk i onako uz jecaje ga jede i gricka a ja drobim sta se sve jede "supa, meso, krompir, boranija grasak, krastavci, riba....." Ona i dalje jeca i jede luk. Onda mi je na momenat bilo zao pa sam je onako drsko ali bez vikanja pitala da li hoce jogurt, kaze da uz jecaj i hoce na nosu. Popila jogurt obavila i otisla da spava (i jos je valjda jadna zbog stresa trazila da je nunam ). Dobro bi tu meni zao medjutim ja napravila rucak, ispekla ribu i nisam namerno htela krompir da pecem jer krompir uvek hoce da jede. I probudi se ona sve super vesela, sedne za sto vidi ribu da sam joj "otrebila" i krene da place da nece to da jede i gura tanjir. Meni mrak na oci. I pitam je "jel hoces zemlju da jedes?" kaze ona meni "da" i ja vala zene moje uzmem tanjir, izadjem napolje, zajtim zemlje u tanjir i donesem joj na sto da jede zemlju. Jel hoces zemlju e pa evo ti zemlja ja odlepila. i nista krene ona da jede zemlja ma skoro da cokce koliko joj je ukusno da sam ja jos vise odlepila. I ja tu krenem da je pitam sta se sve jede da mi nabroji, i pitam da li se jede zemlja kaze ona DA. Ma majku ti tvoju uff.... I ja nju posaljem u cosak u drugu sobu da je ne vidim. Naravno krece dranje najstrasnije stoji u cosku i dernja se. Pustila sam je neko vreme da place i onda sam je vikala iz kuhinje da li hoce da jede ribu? Kaze Da. Dodje ona do mene do stola i stoji i ja joj stavim ribu u usta doduse ostade joj na usnama i ona samo pljune ni liznula je nije, i ja je opet posaljem u cosak u drugu sobu. Ona sve vreme jeca. Pitam je nakon nekog vremena ponovo da li hoce da jede ribu ona opet kaze da, ovaj put joj ne "promasim" usta i vidim ne zvace i lepo naredim "zvaci, progutaj!!!" sve to ona uz jecaje. I pitam je "da li ti se svidja riba?" i ona kaze "ne" i onda je lepo pitam "da li zelis nesto drugo?" hoce, " da li hoces slanine?" hoce. (inace sad mi ni slaninu nije jela mesecima) i sve pet ja naseckam slanine ona porucka, samu slaninu i ja joj donesem krastavac. Nece. (inace je ranije krastavce obozavala) I ja je oteram u cosak opet sve iz pocetka. Vrati se i onda joj dam krastavac pojela ga je kao da je jela belgijsku cokoladu. dobila je jos solju jogurta i jela je i malo hleba. Toliko mi zene moje nije pojela mesecima MESECIMA!!!! Danas iskreno ista taktika, za rucak je omrazena boranija. Zene ja sam toliko skrenula od kuvanja i razmisljanja sta cu joj kako uvaliti da pojede sta da skuvam, trosim abnormalno puno novca na hranu da je to neverovatno, sad trosim i energiju u basti na hranu a ona NISTA! ma odlepila sam. Rekla sam mm ili cu prestati uopste da kuvam (a kuvam svaki dan drugo jelo osim za D koja sve manje i manje namirnica jede i trenutno jede mozda svega 5 namirnica) i bacam hranu kao idiot, trosim struju vreme i sve ostalo
|