viking -> Gvakamoli (dva recepta) (18.2.2011 21:17:49)
|
Dajem vam dva recepta, oba su odlična s tim da ja ipak malo više volim prvi dok mm malo više voli drugi. Oba sujednostavna i prave se za 10 minuta. Napomena: zreli avokado je mekan na dodir. Ako je tvrd, umotajte ga u hartiju i ostavite par dana da sazri. Primer 1. Iseći zreli avokado na sitne kocke, dodati 6 ili 7 sitno sekckanog čeri paradajza, sitno seckan crni luk (važno je da bude onaj beli, ne žuti i ne crveni), malo soli i bibera i malo soka limete. Dakle, sve iseckati što sitnije i pomešati. Služi se uz tortilja čips. Primer 2. Iseći zreli avokado na sitne kocke, dodati kašiku kečapa, kašičicu majoneza i kašičicu kisele pavlake (ovo su odokativne mere, možete pojačavati po ukusu, a i zavisi koliko je avokado), dodati malo soli i bibera, a po želji može i sitno seckani beli lu, čili.... Sve izmiksati i služi se uz tortilja čips.
|
|
|
|