Verus -> Azijske pljeskavice (8.5.2009 22:40:09)
|
680g mlevene curetine, nemasne (7% masti) 2 sargarepe, ociscene i sitno rendane 2 mlada crna luka, sitno seckana 2 supene kasike soja sosa 2 kasicice sitno seckanog, oljustenog svezeg djumbira 1/4 kasicice soli 1/4 kasicice crnog bibera 1. Zagrejte rostilj/rernu (pecite na gornjoj resetki) 2. U ciniji srednje velicine pomesajte curetinu, sargarepu, mladi luk, soja sos, djumbir, so i biber. 3. Pecite pljeskavice na desetak cm. od izvora toplote, 5 minuta. Okrenite i pecite dok pljeskavice u sredini ne izgube ruzicastu boju, 4-5 minuta. Porcija sadrzi: 135 kalorija, 16g proteina, 3g ugljenih hidrata. 6g masti, 2 g zasicenih masti, 67 mg holesterola, 1g biljnog vlakna, 498 mg natrijuma Sluzite na zemicki sa zelenom salatom i paradajzom, kao i svaku pljeskavicu, ili na podlozi od tankih rezanaca sa iseckanim mladim lukom, i poprskajte s nekoliko kapim tamnog susamovog ulja. Svezi krastavic zacinjeni pirincanim sircetom odlicna su dopuna. bon apetit! ;-)
|
|
|
|