Maslacak15 -> RE: Mama ili tata (prva bebina reč) (13.8.2014 11:39:50)
|
moram reci da mi ova tema nikad nije bila jasna[sm=smiley36.gif] Mislim ok svi se radujemo kad se nesto desava ali zasto se to zove "prva rec"?. Po meni prva rec je kad jasno znaju znacenje a ne genericki pocnu da izgovaraju dvoslozne stvari. Najcesce je ba ba, ili ma ma, i krece sa nekih 5-6 meseci. Individualno kod nekih kasnije nekih ranije. Kod mog starijeg bejase baba mislim, a kod mladjeg dada. Ali meni mislim to apsolutno nista ne znaci niti smatram da su to izgovorene prve reci. Nego vezbanje govornog aparata, imitiranje melodija itd[sm=smiley1.gif]. Prva rec mog starijeg sina je bila ajki ajki tako je zvao svoj omiljeni sokic sa nekih godinu dana, a mladjeg LADA ( cokolada) u slicnom dobu starosti. Obojica su znatno kasnije pocela pravilno da upotrebljavaju mama i tata, znaci bas da nas jednoznacno covu i da ne bleblecu bezveze. Malecki tek od pre par dana i to bas paralelno ( mama i tata istovremeno), znaci sa punih 16 meseci. Do tada je nekad ponavljao tata ili papa ( na nemackom) bilo je i mama ali ja nisam imala utisak da on to precizno vezuje za mene.
|
|
|
|