djura007
|
Drage mame, moj sin je sa 14 meseci počeo imati problema sa ušima, dva ili tri meseca, lekari opšte prakse su ga kljukali antibioticima, buljili u krvne slike iz kojih ništa nisu videli itd. Sve je počelo kad sam primetila da mu curi sluz iz uha. Posle tih par meseci mučenja po domovima zdravlja, u trenutku očajanja otišla sam sama i tražila uput za bolnicu. Po preporuci roditelja koji su se isto tako patili sa svojom decom, otišli smo direktno u pokrajinsku bolnicu, kod doktorke Vlaški. Dečija bolnica nema dovoljno jak mikroskop kao pokrajinska, pa vam savetujem da ne gubite vreme tamo. Doktorica je radila paracintezu, to je bušenje opne u kojoj se skupi šlajm tj. sluz u ušima, jako je bolno i traumatično za dete, a i za roditelje. Posle je usledilo 6 reparacinteza. Poenta moje priče je da vaše dete nema upalu uha, nego možda ima urođen problem kao moj sinčić. Uzak mu je kanal kroz koji cirkuliše vazduh između uha i grla i zbog toga se gnoj skupljao u ušima prilikom i najmanje prehlade. Operacija je, po rečima pomenute doktorice, rutinski zahvat, prilikom kojeg se ugrađuje cevčica koja će proširiti taj kanalčić, a kasnije će je organizam sam izbaciti. Operacija se radi pod totalnom anestezijom i zakazuje se u proseku 6 meseci unapred, a privatno košta oko 500 eura. Doktorica nam je zakazala operaciju za 21 Oktobar 2008., ali je ujedno bila veliki protivnik te operacije. Kažem vam, 7 puta ukupno smo išli na "bušenje ušiju", maltretirali i dete i sebe, ali smo poslušali savet doktorice, koji je bio da odvedemo dete na neku planinu ili more da se kanalčići prošire sami od čistog vazduha, barem na tri nedelje. Bili smo u mogućnosti da ga odvedemo na more (u Hrvatsku, jer je mnogo čistija od C.Gore) na samo sedam dana. Davili smo ga, bukvalno, od jutra do mraka u moru, sva sreća, pa mi dete obožava vodu i tako smo rešili problem. Naravno za operaciju nije bilo potrebe!!! Zato vam svima savetujem da kontaktirate nekog od doktora ili doktoricu Vlaški iz pokrajinske bolnice, nemojte gubiti vreme i mučiti se kao mi po domovima zdravlja. Nadam se, da sam vam bar malo pomogla ovim savetom, iako sam vam sve "laički" i ukratko ispričala.
|