RE: Dete boli uho (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

aleksandrici -> RE: Dete boli uho (14.7.2015 15:45:48)

Za takvu vrstu infekcija antibiotik je zakon.

mamin mish -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 20:34:20)

Napokon nadjoh temu. Kad me mrzi da sednem za komp nego kucam sa tel.
Elem ovako. U decembru mu se T pocne zaliti da je boli uvo i naravno di uvece krene i T do 39. Cujem se sa dr (posto je bio vikend) i ona mi kaze Otol H i brufen do ponedeljka i onda kod ORL. Upala levog uveta. Terapija 3x5ml Palitrex kapi u nos. Ok to sve proslo kad treceg januara sve ponovo. Opet kod ORL sad upala deanog uveta posto je nedelju dana pre toda zavrsila sa AB daje nam samo kapi za nos i kontrole svaki drugi dan. Ok prodje i to. Zavrsi se raspust mi krenemo u vrtic kad veceras opet boli uvo. Ali sad jos nema T. Jel ima neko neku ideju sta da radim ili kod kog dr da je vodim u NS a da je dobar. Mislim tri upale za mesec dana pa zar to nije mnogo.

Didy -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 20:48:36)

MM, verovatno će morati ab. Ja odmah 3x3 dana špricam operil u nos čim vidim da imaju sekreta u grlu i odmah 3x3 fluimucil ili bisolvon da izbacuju sekret. Kapi obavezno da ne bi sekret otišao na uši. Nema ti druge. AKo završe s upalom ušiju, obično daju ab jer je to baš bolno.

mamin mish -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 20:57:12)

Didy jedini problem je sto njoj ne ciri nos niti kaslje. Zato mi i nije jasno odakle sad opet bol u uhu.
Mi koristimo olynth kapi tri puta dnevno i marosl izmedju kad nam curo nosi i inhalacije bisolvonom za izbacivanje sekreta. Ali sada ga uopste nema. Nos suv ko barut.

Didy -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 20:59:52)

Da, to se Stefanu jednom desilo, ja sam isto bila u čudu. Odvedi je sutra svakako kod dežurnog lekara, nek je pogleda, pa će vam svakako reći šta dalje.

mamin mish -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:18:29)

Planir ja svakako da je vodim kod dr. Ako skoci T idemo veceras ako ne sutra kod dezurnog nek je pogaleda i da uzmemo uput za deciju bolnicu necu vuse da se zezam sa lekarima u domu zdravlja.

Didy -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:21:16)

Možda ti je to i najbolje. Ja imam baš dobro iskustvo s orl doktorima na dečjoj. Jedino što je uvek gužva.

Zemunka85 -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:22:26)

Didy iiiistoooo kod naseg kumica.
Dan pre je bio savrseno raspolozen, legao isto takav. Budi se sa otecenom zlezdom iza uva i vice da ga jako boli.
Onda ga odvede kod DR on kaze da je mnogo jaka upala i da moze cak i da prokrvari - dobio je brufen protiv bolova i AB. Neverovatna stvar - kod DR su bili SESTI svih 6 decaka ispred je doslo sa upalom uha. Sve isti simptom - bol u uhu, bez temperature.
Taj dan je kumicu sve gore boli ga konstantno i ipak krece temperatura....
Sad je vec 3. dan pod kapima, antibioticima i sl i od skoro je bolje.

Da sto pre ozdravite [sm=smiley31.gif]

Didy -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:29:39)

Sofija se noćas oko 1h probudila vrišteći. Skapiram posle nekog vremena da je boli uho, dam joj brufen da se umiri i da se svi naspavamo i danas je odvedem kod dr, kaže jeste upala levog uha, dobije panklav. Već duže od nedelju dana je puna sekreta. Krenula sam odmah s kapima za nos i s fluimucilom. Nema T, samo kašlje, boli je grlo, dam joj na sve to i sirup za grlo i apis gola sprej za grlo. I noć subotu na nedelju se probudi s laringitisom, odvede je mm na hitnu, sutradan odemo u dečju, dobije inhalacije 3 dana fiziološki, pantenol i efedrin kapi. I ja računam efedrin su kapi za nos, prekinem s operilom. U sredu završimo s inhalacijama i eto je upala uha te noći. Nema T, ali postane tako nervoza i kuka... Valjda će panklav pomoći. Inače, ovo je njoj prva upala uha u životu, sa Stefanu sam apsolvirala upale ušiju. [sm=smiley13.gif]

mamin mish -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:30:38)

Imam ja super iskustvo sa dr u Decijoj. Ove u DZ sam zamrzela jos pre tri godine kad sam se vukla sa T zbog stalnih upala grla a nio nihe hteo da preporuci vadjenje krajnika. Samo da ja dobijem uput.

Didy -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 21:32:14)

IZVORNA PORUKA: mamin mish

Imam ja super iskustvo sa dr u Decijoj. Ove u DZ sam zamrzela jos pre tri godine kad sam se vukla sa T zbog stalnih upala grla a nio nihe hteo da preporuci vadjenje krajnika. Samo da ja dobijem uput.

A to ti je ko da dobiješ preporuku za NASU. [sm=smiley29.gif]

jess021 -> RE: Dete boli uho (29.1.2016 22:22:17)

Mamin mishu, u ZOV ima odlicam lekar ma Orl, zove se Jelena Strajnic. Ne znam kom dz pripadas i da li mozes kod nje ako ne pripadas Zmaju.

mamin mish -> RE: Dete boli uho (30.1.2016 8:25:10)

IZVORNA PORUKA: Didy

A to ti je ko da dobiješ preporuku za NASU. [sm=smiley29.gif]

I do njih bi pre dosla nego da dobijem upit za deciju.

Jess mi i idemo u dz ZOV postobnam je tamo odabrani pedijatar. A prosli smo sve ORL i u ZOV i na limanu. Jednostavno T ina strah od dr a niko od njih ne ume sa decom

Elwm nocas krenula i T nije prelazila 38. Sto znaci da cim stignem sa posla idemo jod dr.

jess021 -> RE: Dete boli uho (30.1.2016 8:48:28)

Jeste bili kod Jelene Strajnic?
Zato sam ti i pisala jer sam ja L vodila kod nje, pa me odusevila kako je umela sa njom koja je beba. Nije htela da joj daje ab iako je imala blagu upalu desnog uveta, vec smo isli na dva dana na kontrole.
Kod kog pedijatra ste u zov?

mamin mish -> RE: Dete boli uho (30.1.2016 10:16:14)

Bili smo i kod nje. Sa bebama je lakse nego sa starijom decom. Ova moja zna sta je ceka ali neznam zasto se toliko boji ORL kad pregled nista ne boli.
Idemo kod dr Ilijevic (to mi je tetka pa zato inace smo iz petrovaradina)

Vatrena -> RE: Dete boli uho (20.4.2016 21:47:14)

Smiju li se koristiti Gentokulin kapi protiv upale srednjeg uha,imali neko iskustva?

choopa choops -> RE: Dete boli uho (20.4.2016 22:40:12)

Ja ne znam. Šta kaže pedijatar?

Vatrena -> RE: Dete boli uho (20.4.2016 22:53:11)

Pedijatar kaže da može,a nekako mi sumnjivo pošto na uputstvu lijeka piše da se nesmije koristiti za upalu srednjeg uha iz opasnosti od gubitka sluha....nekako me strah jer i na internetu sam našla isto.Upitanju je dijete.

choopa choops -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 0:04:13)

Uh, Ne znam. Ja bih onda odvela ili kod još jednog pedijatra ili ORL za djecu...[sm=zmeden.gif] Zeznuto...

Sanjalicaaa -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 8:12:04)

Mi te kapi uvek stavljamo u nos. Nikada nam nisu rekli da stavljamo u uho. Verovatno tako može.

vonavoj -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 8:35:20)

Moja je sad dobila deksametazon neomicin,jer je 3 nedelje pila antibiotik i dalje ima jednu ruzicastu tackicu!

Vatrena -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 21:08:08)

Trenutno koristi antibiotik u sirupu Xiclav 3 ml na svako 12 sati,Flavamed sirup za iskašljavanje,mada ne kašlje ali nadam se da će je antibiotik potjerati da istjera taj sekret od upale,i dajem joj te kapi pod strahom.I bili smo na ORL i propisali nam kapi za uho Garamycin,eh sad negdje je to Gentamicin,a u apoteci su mi dali ovaj Gentokulin kao to je to,zamjena za ove što je doktor propisao.Ko će ga znati.

Vatrena -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 21:09:10)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Mi te kapi uvek stavljamo u nos. Nikada nam nisu rekli da stavljamo u uho. Verovatno tako može.

pročitaj uputstvo ako ti je pri ruci.

Sanjalicaaa -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 21:23:32)

Što tačno? Nije mi pri ruci, nemam lek u kući. Mi smo ih koristili svaki put kad smo imali upalu uha, i uvek smo ih stavljali u nos.

Vatrena -> RE: Dete boli uho (21.4.2016 21:33:12)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Što tačno? Nije mi pri ruci, nemam lek u kući. Mi smo ih koristili svaki put kad smo imali upalu uha, i uvek smo ih stavljali u nos.

zašto u nos a ne u uho?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>