|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete boli uho
13.10.2011 19:36:28   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: gagana83

Zuto-zeleni sekret je znak da je verovatno neka bakterija napala, ali to ne mora automatski da znaci da ce preci na uvo.

Čekaj, koliko ja znam, zeleni sekret je posledica virusa, a ne bakterije user posted image
NM, mislim na vas user posted image

Mislim da nije.
Proziran sekret je ok a zaleni ili zuti je  posledica bakterije (izuzetak je ako se zuckasto-zeleni sekret javlja samo ujutru a preko dana je proziran, tako hoce i kod virusa). Verovatno nije pravilo, ali otprilike je to to.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 276
14.10.2011 16:28:30   
New Mom
Kašalj se pogoršao. Po celu noć ne spava. Pa smo otišli kod još jedne dr. Uključeni antibiotici.

Nova terapija:
inhalacije 3X dnevno (2,0ml fiziološkog + 5 kapi Operil P) 10 dana
amoksicilin sirup 3X2,5ml 7 dana
dexametazon kapi 2X2 7 dana
ACC sirup 1/2 kk 2X dnevno
linex baby 1X dnevno
daktanol krema 1/3 kk dnevno

Kontrola za 7 dana.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 277
14.10.2011 16:34:29   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Tea2
moj mali nikada nije dobio ni oveMarocen kapi.Kakve su?

Maron je ciprofloksacin, antibiotik širokog spektra.

IZVORNA PORUKA: Snelle

videla samm na njima da piše kapi za oči  a dr nam ih je preporučila za nos.

Na svim kapima koje se stavljaju u nos po pravilu stoji ili za uši ili za oči. Zbog sterilnosti i mogućnosti da prodru i u te strukture.
IZVORNA PORUKA: Tea2

Razmisljam da ukljucim ihalacije fizioloskim ,ali se ona toliko buni kad je inhaliram i bude sva mokra-bice veca steta nego korist...

Tako je i kod nas. Kao da je morimo.

IZVORNA PORUKA: gagana83

Proziran sekret je ok a zaleni ili zuti je  posledica bakterije (izuzetak je ako se zuckasto-zeleni sekret javlja samo ujutru a preko dana je proziran, tako hoce i kod virusa). Verovatno nije pravilo, ali otprilike je to to.

Tačno tako.

P.S. Snelle, hvala! user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 278
14.10.2011 16:35:50   
Olga75
ajoj NM user posted image pa kako sad to ? 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 279
17.10.2011 14:44:37   
New Mom
Ovih dana stanje nekako isto. Nos curi (ujutru sekret još uvek zelen), kašljanje popodne i noću, T. nema. Noću se još uvek budi.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 280
17.10.2011 15:14:00   
Verus
NM, bice joj sad bolje kroz 2-3 dana dok antibiotici pocnu da delujuuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 281
17.10.2011 15:15:56   
New Mom
Reče nam ORL da treba oko 3 nedelje da se uši oporave.
Timpanometrija je bila potpuno ravna crta za oba uha.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 282
17.10.2011 15:20:56   
Snelle
IZVORNA PORUKA: New Mom

A sad molim to isto jezikom običnih smrtnika user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 283
17.10.2011 15:33:27   
New Mom
Uši su joj začepljene (zbog sekreta u Eustahijevoj tubi) kao kad se popneš na planinu.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 284
17.10.2011 15:36:47   
Verus
Ali 2-3 dana dok prestane da bude u bolovima zbog istih.  Kazu mi uvek da ako heleni nije bolje za 72h, posle uvodjenja antibiotika da je vratim nazad na pregled. Ako pocne da mi bolje jede i lepo spava, znam da deluje.  A zapusenost usiju ce trajati naravno duze, zbog sve te tecnosti iza bubnog opna
IZVORNA PORUKA: New Mom

Reče nam ORL da treba oko 3 nedelje da se uši oporave.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 285
17.10.2011 16:13:45   
mihi
New Mom jesu li Vam prepisali Flavamed sirup, mom sinu je mnogo pomogao kad je imao upalu uha u razlaganju sekreta?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 286
17.10.2011 20:34:55   
New Mom
Ne, dali su nam ACC sirup (jedva ga nađoh) za to.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 287
17.10.2011 20:46:36   
zoća
NM mi smo bili pred operacijom sa cevčicama i celu priču već sigurno znaš nama je pomogao fluimucil dugo ga je Mihajlo pio ali sav sekret je nestao i evo od tada je ok što se toga tiče

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 288
17.10.2011 20:48:34   
New Mom
ACC je isto što i fluimucil, samo nije prašak već sirup.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 289
17.10.2011 20:51:13   
zoća
nama je pomoglo čak sam se iznenadila da bez posledica može da se pije i mesec dana

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 290
21.10.2011 21:51:59   
New Mom
Juče smo bili na kontroli. Dobila je još 3 dana hemomicin 1X5ml, inhalacije, dexametazon, daktanol i linex ostaju.
Timpanomerija nešto bolja (vidi se da su tube počele da se otvaraju, ali još treba), sledeća provera za 10 dana.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 291
28.10.2011 21:27:20   
Lu
IZVORNA PORUKA: milijana.rs

Bebi od 16 mjeseci je prije tri dana otkrivena upala oba uva.Pije antibiotik Palitrex.Imala je povišenu temperaturu,do 38.6.Danas je već treći dan kako pije antibiotik,i večeras joj mjerim temperaturu,povišena 37.4.Zanima me,da li je normalno da 3 dana ima povišenu temp,iako pije antibiotik?(mada juče nije imala temp).Koliko je normalno dana da ima temperaturu?Napominjem da je pedijatar rekla da je blaga upala u pitanju.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 292
31.10.2011 20:04:06   
Daca88
Pozdrav mame.Sin je bio 12 dana bolestan i niko nije znao sta mu je.Temperatura 40,odbijao hranu,odbijao pice,nije uopste mokrio,ni spavao,samo plakao i bio razdrazljiv.Svi su rekli da je gripa,i kao sirup za temp,caj,med,limun i to je to.U subotu smo ga vodili na hitnu jer je poplavio od plakanja i goreo od temperature koju nikako i nisacim nisam uspevala da skinem.Konstatovali su mu jaku upalu oba uha i grla,i posto ima guste zelene sline da je bakterija.Na briseve nas nisu slali.Uveli su mu 10 dana injekcije penicilina,primio je dva pa se osuo,neznaju dal od penicilina ili od drugih lekova.Stopirani penicilini,i dat ospamox sirup 10 dana,tri puta dnevno po 3 ml.Uz to jos koristi eferalgan sirup(cepice iskaki),Rinasek sirup 3X2ml,tantum verde,olint sprej za nos...Da li je normalno da danas 14 dan ima temperaturu,koja jako varira,dan dva nema,pa treci dan evo je 40,i tako u krug.On piski sada samo jednom dnevno sto me jako brine,treba li tu neke analize,pretrage?Da li kad izlecimo usi treba da ide na testiranje sluha?

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 293
31.10.2011 22:22:07   
gagana83
Joj mis mali user posted image
Je li moguce da je dete bilo 10 dana pod temperaturom a da nisu primetili upalu usiju user posted image Jesi li ga vodila ranije kod lekar, jesu li mu gledali usi?
Pije li sad tecnost? Mozda zato i ne piski jer ne unosi dovoljno tecnosti, jos gubi tecnost zbog jako visoke temperature. Nudi mu stalno vodu, bitno je da unosi tecnost, za hranu manje vise.
Moje dete je imalo upalu uha, ali nas dr. nije slala nakon toga da proverimo sluh. Ne znam, mislim da nema potrebe za tim. Mnogo dece u prvim godinama zivota zaradi upalu usiju, ne bi trebalo da se tek tako odrazi na sluh.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 294
26.12.2011 22:34:23   
Pesic
Kada sam se porodila patronažna sestra mi je rekla da peškirom prebrišem ušnu školjku i da je to dovljno što se tiče čišćenja. Međutim, mama me je savetovala da uradim sledeće: posušim vatom (ne štapićem, nego baš vatom) uši i dodirnem vatom nos. Ukoliko je vlažna radim to dok na nosu ne osetim da je 100 posto suva . To je jako dobra metoda, još nismo ni jednom imali upalu uha.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 295
30.12.2011 12:14:30   
nex
imamo problem sa sinom on puni 6 godina.. od septembra se leci na orl u kg. nema bol u usima ne curi iz usiju,ali ima sekret i neprolazi mu vazduh kazu doktori , pio je razne antibiotike i koristio razne kapi od kojih najvise nazoneks i sada jos manje cuje. doktori predlazu cevcice i uklanjanja 3 krajnika sa kojim nije imao nikada problema.zanima nas vase strucno misljenje ,unapred hvala zabrinuti roditelji sasa bojkovic kragujevac

(odgovor članu Pesic)
Direktna veza do poruke: 296
30.12.2011 14:23:07   
jabudic
Procitajte, na prethodnim stranicama sam pisala, mom sinu koji je tada imao 1g9mj su ugradili cjevcice i uklonili 3. krajnik. Prije toga je mjesecima bio bolestan, od tada se preporodio. To je rutinska operacija, nema potrebe da brinete, istog dana se izlazi iz bolnice. Toplo preporucujem da poslusate doktora! Zelim Vam brz oporavak!

(odgovor članu nex)
Direktna veza do poruke: 297
8.1.2012 12:54:43   
Anoniman
Neša se noćas probudio i vrištao da ga boli uvo...sat vremena smo se naganjali da popije paracetamol, neće, pa neće, mučio se i na kraju popustio. Zaspao je čim je lek počeo da deluje, i od tad ništa, kako je to mogućeuser posted image

(odgovor članu jabudic)
  Direktna veza do poruke: 298
8.1.2012 14:39:10   
mihi
Nedja tako mala deca ne znaju precizno da lokalizuju bol, možda je nagnječio ušni školjku spavajući pa ga to bolelo i žuljalouser posted image
Nas je tako stariji sin kad je imao 4 god, raspametio, probudio se u 5 ujutru i kaže boli me glava. Mi hitno u institut za majku i dete gledali ga dr i ništa, tek neki dr mu kaže Luka vidi ovo i on okrene glavu u tom pravcu i uhvati se za vrat i kaže boli, ušinuo vrat.
Da Neša ima upalu bolelo bi ga i sada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 299
8.1.2012 14:48:44   
boba 11

IZVORNA PORUKA: nex

imamo problem sa sinom on puni 6 godina.. od septembra se leci na orl u kg. nema bol u usima ne curi iz usiju,ali ima sekret i neprolazi mu vazduh kazu doktori , pio je razne antibiotike i koristio razne kapi od kojih najvise nazoneks i sada jos manje cuje. doktori predlazu cevcice i uklanjanja 3 krajnika sa kojim nije imao nikada problema.zanima nas vase strucno misljenje ,unapred hvala zabrinuti roditelji sasa bojkovic kragujevac

Moj sin je imao problem sa sluhom pa smo prvo probali OTOVENT balon koji se naduvava kroz nosda bi se odcepljavalo uho a cula sam od jedne poznanice da su detetu davali fluimucil naravno na preporuku lekara i da zvace zvake ceo dan -zvuci ludo ali njima je pomoglo.Nazalost ja sam to kasno cula i operisali smo krajnike i imao je cevcicu-i evo tek sad posle dve godine je imao upalu-mada bih verovatno trebala da odem na kontrolu sluha jer nismo bili ved odavno.Nadam se da ces naci neko resenje ali prvo isprobaj sve pre operacije.
Nama je sam ishod operacije tj oporavak bio uzas-prvo agresivan je bio posle budjenja pa je tu noc povracao krv juer se nagutao pa i nemam nesto lepo da kazem,a kao posledica operacije tj higijene po bolnicama bilo je lezanje 13 dana u decijoj na imunologiji jer je dobio bakteriju i nije mogao da hoda samostalno zbog tecnosti u kuku.Tako da nemogu ti preporuciti operaciju ali ako je to na kraju jedino resenje mora se.Nadam se da ce ti moja prica pomoci i obavezno probaj sve sto ti kazu-mozda cak i one babske stvari kao cupanje kose na temenu -to valda rade jos neke baba Vange kod nas .
PS mrzim operacijeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nex)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here