Anoniman -> Banatske verige (4.2.2011 16:28:39)
|
Evo recept po obecanju..Moj deda je ovo cesto pravio..I ovo mi je jelo iz detinjstva[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jelo je od ribe, tacnije jedna vrsta ribljeg paprikasa... Potrebno: 1kg ribe ( recne-saran, som, smudj; mogu i fileti, ali to je skuplja varijanta i nije tako ukusna) 1/2kg luka (jos je lepsi praziluk) 1/2kg sargarepe 2 pastrnjaka par listova celera lorberov list biber vegeta aleva paprika kuvani paradajz 4-5 krompira dva jaja nekoliko kasika griza Ja u secku sameljem luk, sargarepu, pastrnjak. Stavim u serpu i dodam par kapi ulja i jednu soljicu vode...Dinstam uz stalno dodavanje vode dok se ne dobije poluzitka masa. Tad se doda vegeta, lorber, biber u zrnu (po zelji), aleva paprika i solja kuvanog paradajza. Promesa se sva to i doda se riba isecena na potkovice i krompir...Uklopiti i kuvati dva sata na tisoj vatri-bez mesanja. Kad je gotovo napraviti knedlice sa grizom i jajima i dodati u jelo..Krckati jos 20 minuta dok se knedle ne skuvaju...Odgore naseckati list celera. I to je sva politika[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|