gagins -> campylobacter coli jejuni (4.2.2011 10:38:23)
|
Ovako,Luka mi je sredinom januara imao povisenu temperaturu do 38.5,pracenu prolivima( i do 10 na dan),temperatura je trajala 2-3 dana,dok je proliv vise od 7dana,nakon treceg dana primetila sam da mu je stolica postala sluzava i krvava i ponovo ga odvela lekaru,iako smo vec dobili terapiju sa probioticima.Analiza je pokazala prisustvo bakterije Campylobacter coli/ jejuni.Iscitavanjem sadrzaja na netu o toj bakteriji ziva sam se prepala,iako je Luka vec prizdravio i nije dehidrirao(hvala dragom Bogu).Morala sam da se javim u Higijenski(Zavod za javno zdravlje) i da uradim neku anketu(tipa,sta je dete jelo da je moglo da se zarazi itd.) o zaraznim bolestima,posto se to vodi tako. Pre nedelju dana i Sonja je imala povisenu temperatutru (do 39.8),bolove u vratu i glavi,uvece su poceli i grcevi u stomaku,odvela kod dezurnog lekara,oni hitan uput za Infektivnu kliniku,tamo Dr utvrdi da i ina ima trovanje hranom,ona sumnja na Salmonelu,odnesemo stolicu na analizu i utvrdi se prisustvo iste bakterije kao i kod Luke.Opet ista procedura u Higijenski,sa tim sto su proglasili porodicnu epidemiju,jer jr i meni jedan dan bilo lose! E sad,moguci uzroci zaraze su: kucni ljubimci -njih nemamo pilece meso -jesmo svi jeli,ali je bilo kuvano u supi,tako da mi nije jasno kako je bakterija prezivela toliku temperaturu Dzigerica -jesmo jeli isto iz supe voda iz vodovoda - mi pijemo deca ne. Sve u svemu najveci % je na dzigerici. Terapije nema,tj nikakvo lecenje antibioticima,samo probiotici i sve samo prodje,samo ostaje dilema,od cega,tacnije kako mi se moglo desiti kada uvek dugo kuvam meso,ne dajem sveza jaja,BAS ALI BAS pazim kako pripremam hranu! Ovu sam temu otvorila cisto da bih bila primer,jer smo mislili da je neki stomacni virus,sto bi se i provuklo tako da nisam zapazila tragove sluzi i krvi u stolici i da nismo uradili analizu.
|
|
|
|