|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište - KBC Dr Dragiša Mišović
23.11.2012 14:09:19   
adulence
iskreno da ti kazem ja sam u 9.mesecu treba svaki cas dase porodim i nemam pojma kako to funkcionise...

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1126
23.11.2012 20:32:49   
Snelle
Jano, a zašto bi ti na porođaju davali inekciju? Ne razumem user posted image Ja sam se prvi put tamo porodila i ide braunila u venu na šaci, i sve vreme je tu, i nakon porođaja. Ništa i nigde drugde me nisu bockali.
Inače mene je moj ginekolog danas poslao na bolničko lečenje u DM jer mi antibiotici ne pomažu kod ešerihije, pa pošto se u našem DZ ne daju inekcije longacefa, morala bih da ih primim u DM. Međutim ni oni tamo ne daju longacef, već neku zamenu (zaboravih kako se zove, da li Tricef ili nešto slično user posted image ) U svakom slučaju, primio me dr Nikitović, pregledao i po njegovom mišljenju nisam za bolničko lečenje pa me je vratio kući uz još jednu kutiju antibiotika, nakon čega treba da se pojavim sa analizama urina i urinokulture opet. I tako, ako sam dobro shvatila, trudnoću će mi, sada, zbog problematične bakterije, voditi tamo. Inače, nisam imala priliku da o ovom dr pročitam utiske, ali mene je oduševio - divan, pristupačan, predusretljiv i komunikativan.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1127
23.11.2012 21:22:29   
Ana RR
Jedine injekcije koje sam u DM primila su injekcije diklofenaka jer sam imala jake bolove zbog peska i ešerihije a to mi se pojavilo nakon porođaja. Nisam čula da nekome daju neke druge injekcije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1128
23.11.2012 23:36:29   
jana85
Prva mi je trudnoca pa ne znam kakva je procedura. Snelle jesi se porodila prirodno? Inace se ne plasim injekcija, ali mi je sada zadnjica u haosu, do danas sam primala longacef. Imam drugarice koje su braunilu imale samo u sali a posle su im non stop davali im injekcije kao i one koje nisu imale ni braunilu niti su posle porodjaja bilo sta dobijale. Ni jedna se nije porodila u DM pa zato pitam kakva je kod njih procedura.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1129
24.11.2012 8:20:08   
Snelle
Prirodno sam se porodila. E da, sad sam se tek setila, dobijali smo inekcije diklofenaka protiv bolova, ali verujem da tebi mogu da ga daju i u tabletama user posted image Tvoj je izbor da li ćeš inekciju ili ne. Ja sam je uzimala obično pred spavanje da bih mogla da odmorim barem noću. Mene je bolela rana od epiziotomije, pa zbog toga. Ali daleko od toga da su to nepodnošljivi bolovi, dakle mogu da se izdrže.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1130
24.11.2012 8:28:33   
lesica
I ja sam se u Misovicu porodila i jedine injekcije koje sam dobila su bile nakon porodjaj,diklofenak protiv bolova,i injekcija oksitocina za skupljanje materice. Sve ostalo je bilo preko braunile koju ti aplikuju još u pripremi.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1131
24.11.2012 8:45:35   
Snelle
Ali te inekcije oksitocina ne dobijaju svi, barem ja nisam.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1132
24.11.2012 8:55:32   
lesica
Baš tako! Meni nije počela materica da se skuplja,pa je hormon morao. A diklofenak sam ja sama tražila.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1133
24.11.2012 17:45:07   
jana85
Hvala vam devojke, a koliko ste tih injekcija dobijale ako ne budem mogla da ih izbegnem??

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1134
24.11.2012 17:58:30   
Snelle
Svako veče po jedna, pošto sam bila 3 dana, i izašla 4-og znači 3 injekcije.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1135
24.11.2012 18:41:20   
jana85
Uh, a da li bi mi pomogli diklofenak cepici? Zar se kod prirodnih porodjaja ne ostaje samo 2 dana?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1136
24.11.2012 20:29:03   
Ana RR
Ako je sve ok, treći dan se izlazi. Moje dete je dobilo žuticu i pedijatar mi je savetovao da ostanem dok se to ne sredi, bolje da smo tu u bolnici nego posle da vučemo po lekarima. A ja sam posle porođaja zaradila ešerihiju i pesak u mokraći tako da su me i zbog toga zadržali, imala sam užasne bolove. Porođaj je pesma naspram toga.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1137
25.11.2012 14:01:07   
Snelle
Ana, kako su ti na kraju rešili problem sa ešerihijom?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1138
25.11.2012 17:33:03   
Ana RR
Pila sam panklav, po antibiogramu i srećom odmah je prošlo, više nisam imala problema. Ali ne daj bože nikome odmah posle porođaja, rana peče i boli, bešika puna a nema šanse da kap ispiškiš.. kad je dr video rezultat urinokulture samo se uhvatio za glavu. 

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1139
26.11.2012 17:17:47   
jana85
Interesuje me jos nesto vezano za porodiliste DM. Jel dozvoljeno u salu da se nosi mobilni telefon, tj kad mogu suprugu da javim da sam se porodila?

(odgovor članu *Sashka*)
Direktna veza do poruke: 1140
26.11.2012 17:26:40   
lesica
Sve sam uložaka ostavljaš u kesi koja ostale u pripremnoj sobi,i tek ti je nakon porodjaja i pošto tebe srede donose.

(odgovor članu jana85)
Direktna veza do poruke: 1141
26.11.2012 21:25:07   
sanja 92
jano jedino da prosvercujes mobilniuser posted image ,da sam ga imala pored sebe brze bi mi vreme proslo,za sledeci put cu znati

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1142
26.11.2012 23:24:07   
adulence
posto verujem da se sve razlikuje od porodilista do porodilista mozda se i ovo razlikuje,da li traze da se skine bas sve od nakita(pirsing) pre porodjaja?

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1143
27.11.2012 16:29:53   
sanja 92
da,sve skidas od nakita pa cak i pirsing

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1144
27.11.2012 16:40:27   
adulence
hvala imam mali problem danima ne mogu sama da skinem pirsing pa zato pitam inace mi nije to nikakav problem nego ne znam sta cu ako ne uspem da ga skinem,a krenem u porodiliste...user posted image user posted image

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1145
27.11.2012 16:41:22   
sanja 92
skinuce ti oniuser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1146
27.11.2012 16:44:41   
adulence
ahahhahaha samo da mi ne otkinu pola usne....hvala ti u svakom slucaju...

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1147
27.11.2012 16:46:50   
sanja 92
nema na cemu,al ako skines pirsing brzo ce ti zarasi rupica

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1148
27.11.2012 16:57:16   
adulence
pa znam ali sta da radim ne mogu im reci ja necu da skinem da mi ne zaraste rupica...user posted image user posted image

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1149
27.11.2012 17:12:28   
jole82
To je verovatno pravilo bolnice, a i oni da budu mirni....u svakom slucaju poenta je da ne smes da imas metal na sebi...ako ne daj boze dodje do komplikacija...zato postoje silikonske mindjuse koje ne moraju da se skidaju zbog toga..jedino moze da bude zeznuto ako ti zakace...ja isto imam pirsing na pupku i uzela sam tu silikonsku mindjusu i nosim je...ja idem sa njom, pa ako me nateraju user posted image ja cu da je skinem..a i ne verujem da za par sati moze da zaraste pirsing star 10 godina...posebno sto nije sluzokoza u pitanju...jos kad se bude zbrckala kozauser posted image bice mesta i za djusu user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here