vukosava -> RE: Tata radi, mama kod kuće (22.4.2011 23:13:31)
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR Uvek me je interesovalo kako se oseća tata, koji mora na posao posle rođenja svog deteta... Majka obično ostane na porodiljskom sa bebom, a tata radi... Kakav je to osećaj? Da li si srećan što ideš na posao, dalje od plača...? Ili tužan, što nisi sa mamom i bebom? Ili je baš prava kombinacija? evo ja da odgovorim sa stanovista mame-tate. pocela sam da radim nakon 5 nedelja posle porodjaja, carski rez. prvo jedva sam dolazila do posla. iznajmila sam stan na 5 min peske do posla da bi mogla da izmuzavam pa da nosim bebi. spavam u proseku 3-5 h zadnja 4 meseca. kad god treba da izadjem na vrata ujutru, proverim jer su sudovi oprani, moje mleko izmuzeno, flasice napunjene sa formulom, masina za ves ukljucena, dnevna soba sredjena.i najtezi momenat - kad izadjem napolje samo pomislim jedno - idem da zaradim pare da nas izdrzavam pa mi je sve lakse. i posao mi prodje za tren posla, non stop razmisljam kad cu kuci na pauzi za rucak i onda kad cu kuci u 5 popodne. to mi je najleposi momenat, ulazim slikidam ogrlicu, skidam odecu za posao, vezujem rep i uzimam moju bebicu...a na poslu su mi najdrazi momenti kad gledam njene slike na pocetku izmuzavanja... komentar mog muskog kolege koji ima sestoro dece - ja nikad ne bi isao kuci na pauzi za rucak, vidim ti ides svaki dan... to je razlika izmedju muskog i zenskog sveta. radila sam sa dosta muskaraca isti posao, i moj utisak je nek se ljute koliko god hoce - da se foliraju i beze ko bajagi na posao - a ustvari dodju i slusaju youtube, muziku, chetuju na skajpu i slicno. i kao rade usput, a stvarno mogu da odu kuci da pomognu zenama. stavite me u top muski, al imam taj utisak. i znam da ne morate da se izmuzavate ko ja pre spavanja i nakon ustajanja pa ako nista bar se bolje naspavate u startu.
|
|
|
|