pipi_coco -> RE: Ragade (8.4.2016 20:22:01)
|
Ragade su mi se stvorile još u porodilištu, s tim da dojim pomocu silikonskih bradavica ( moje su totalno ravne pa djete nema za šta da me uhvati ), kako smo došli kuci probala sam sve kombinacije za lijecenje, sušila na zraku, mazla svojim mlijekom, svinjskom mašcu ( isprana u xy voda-drugarica mi dala ,kune se da je njoj to riješilo problem), nevenovom mašču i tako pocele da zacjeljuju polako...krastice se smanjile...prvo se oporavila ljjeva, a zatim i desna. kraste totalno nestale...ali evo tri dana poslije ponovo se pocinju stvarati, i opet me boli u pocetku dojenja, oci mi ispadaju prve minute, onda kada to prodje sve je ok..... Eh sad....kao što je vec pisala New Mom i ja sam citala da je problem u tome što beba ne hvata dojku kako treba....ali onda mi nije jasno zašto me prestane boljeti nakon određenog vremena ( minut ili 30 sekundi) a beba i dalje sisa istim tempom i na isti način [sm=zmeden.gif] Doduše citala sam i da su žene svijetlije puti sklonije ragadama, tako da i te uslove ispunjavam, a prva mi je beba....ali me zanima kada ce ocvrsnuti vec jednooooom[sm=smiley13.gif] I još ovo da spomenem.....jeste vi primjetile da kada se na internetu traži pravilan položaj pri dojenju uvijek izbace slike ili video clipove gdje dijete ima 6, 9 ili više mjeseci, a majka ima savršene "školske" bradavice i grudi [sm=smiley29.gif] A šta da radim ja sa ravnim bradavicam i ogromnim dojkama,sa bebom koja je mala i ima 14 dana [sm=zmeden.gif] Eto napiaah vam citav esej :)
|
|
|
|