Anoniman
|
Problem je u svima nama . U svima . Ne samo na forumu , nego i u javnom životu . Zašto ? Zato što je sve manje ljudi voljno da se potrudi u konverzaciji , da kaže svoje ali mirnim , staloženim tonom (ili da tako formuliše rečenicu ako se radi o pisanoj reči) . Svi smo , u ovo današnje vreme jurnjave , trke , frke , blago frustrirani na ovaj ili na onaj način , pa se zbog toga ponašamo kao petarde , varničimo , pucamo a posledica bude pre ili kasnije . Mislim da je , što se foruma tiče , potrebno samo malo , maaalo truda - i zaista bi bilo sve drugačije . Da osobe sa "različitim" mišljenjem na neki normalan i razuman način napišu svoje mišljenje , a opet da , oni koji misle drugačije tu različitost prime uljudno i pristojno . To i nije tako teško , uostalom , pravilo foruma nije "svi morate imati isto mišljenje" , zar ne ? Recimo , nikad ne bih dozvolila da se bilo kakava različitost u razmišljanjima pretvori u raspravu sa teškim rečima , kako na forumu tako i privatno . Jer , ako ni zbog čeg drugog - vređa moju sposobnost da budem pristojan čovek . Uvek je , naravno , najlakše biti prost , povrediti , uvrediti , peckati , "prozivati". Mislim da je mnogo bitnije sačuvati neko lično dostojanstvo . Na kraju krajeva , to je posle svega jedino i bitno , a ne ko je pobednik višednevne svađe na forumu .
< Poruku je uredio BubaMira -- 1.2.2011 13:25:41 >
|