smeško -> RE: Nalazi krvi i mokrace u trudnoći (25.12.2020 23:01:08)
|
Micci, kakav ti je T4? Nista od probijanja ref.vrednosti u trudnoci nije dobro ako dugo traje. Ali, na pocetku svake trudnoce je moguce da dodje do pada TSH zbog Hcg hormona koji stimulise rad stitaste zlezde. I kasnije se ocekuje porast, negde od cetvrtog meseca. Tako bar kod nas ,,problematicnih". T4 je mnogo bitniji, jer on igra najvecu ulogu u razvijanju ploda i njegovog nervnog sistema. Tvoj endokrinolog verovatno ceka da vidi da li ce se tsh vratiti u normalu kad trudnoca malo odmakne i telo se prilagodi trudnoci. Takodje, svaka promena terapije zahteva neko vreme, rezultati se ne vide odmah. Ja sam kontrolisala tsh i fT4 na cetiri nedelje, jer imam hashimoto. Drzali smo tsh izmedju 1,5 i 2. Tada mi je endokrinolog rekao da i par nedelja nece ugroziti plod, ali da mi terapiju daje i ranije da bi meni smanjio stres. Prvi efekti terapije vide se posle 4 nedelje. Pisem ti sta je meni endolrinolog pricao. Opet, kod nas ima tako malo dobrih endokrinologa, pa sam ja isla na dva, tri mesta pi misljenje. Ne nerviraj se jer to za stitastu posebno nije dobro, a ni za plod svakako. Cini se da dr radi sta treba, ali ako imalo sumnjas, idi po drugo misljenje.
|
|
|
|