mimma -> RE: Greške lekara u porodilištima (14.5.2012 18:49:07)
|
ja sam odgeldala emisiju pre neki dan i to placuci, i iskreno jos uvek sam pod utiskom. Ono sto me je dodatno sokiralo je da se sve to desilo pre godinu dana, a koliko vidim nije se daleko odmaklo i jos gore, tretman je i dalje prema porodiljama isti. Ja sam se porodila pre dva meseca, iskustvo-blago receno uzasno. Iako je bebica bila okrenuta karlicno a ja sam starija prvorotka, iako je prethodno bilo reci o carskom rezu, iako sam ga ja trazila, doktori su insistirali na normalnom porodjaju. na moj porodjaj je dovedeno 30 studenata da gledaju kako izgleda karlicni porodjaj, ja bih rekla bez imalo brige za mene i za bebu. Trazila sam carski (bolje receno urlala) receno mi je da je sada kasno (???). epilog je da smo nas dve stigle u porodiliste potpuno zdrave i prave a da je malena zavrsila na 8 dana u inkubatoru, na transfuziji, infuziji, penicilinu a ja pokidana od glave do pete jer su morali bukvalno da je cupaju napolje jer se glavica zaglavila. na moje pitanje da li bi sve ovo bilo izbegnuto da je uradjen carski rez, nacelnica neonatologije mi je odgovorila "vi ste pametna zena, ne moram nista da vam kazem". I sta ja onda da radim, kome da se zalim, koga da bijem, koga da tuzim??? Ove nedelje nas ceka ponovni ultrazvuk pluca, srca i CNS-a. Zasto i zbog cega? Zbog toga sto sam imala nesrecu da mi vodenjak pukne u 9 ujutro pa da zavrsim u dnevnoj smeni kada su tu studenti??? Zato sto nisam platila nekome da brine o meni? Zato sto nisam platila bolnici da moj muz bude tu pa da moze da bije?? Zbog cega? Da bi studenti mogli da gledaju? Pa jel to vaznije od zdravlja moje bebe koja je zavrsila nagutana krvlju i placentom sa hematomom zbog cupanja napolje? Uzasno sam besna kada se setim svega toga i jos sam vise besna kada vidim kakvi su se uzasi dogodili drugima a da pri tom niko ziv ne odgovara za to. Neverovatno. Na svu srecu, bebica je ziva i zdrava, place i mlati besno nogicama i rukicama kad je gladna, sreca koju neke majke ovde nisu imale. Andrijani i tuznoj mami izjavljujem najdublje saucesce, i nadam se da ce im uskoro kuca biti puna decjeg placa i smeha. Takodje dajem svu svoju podrsku samo se plasim da je ovo borba protiv vetrenjaca.
|
|
|
|