|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bojkot vakcinacije
25.1.2011 10:37:06   
minavb
Vigantol nije bio stetan, ambalaza je bila losa.
Od TBC-a ljudi u Srbiji i dalje oboljevaju, ja sam vakcinisana i nista mi ne fali. Deda je imao TBC i bio kliconosa. Da nas nisu vakcinisali, imale bi i sestra i ja. Eto.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 126
25.1.2011 10:38:00   
lenaa

IZVORNA PORUKA: mihi

Starija je imala 14 god. a mlađa 7 kada su se doselili u Bern, tražili su kartone vakcinacije i ja sam poslala. Znam da je mala primila ovu protiv ovčijih boginja (mislim da nije obavezna u Švajcarskoj) a starija nije ništa sve je bilo kompletno, videćeš kada dođe vreme za školuuser posted image .

Da videcemo kako ce biti. Iskreno oni se nas i malo plase sta sve sa sobom nosimo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 127
25.1.2011 10:40:43   
Snelle
Mihi, verujem da je tako zato što u to vreme, davne '97. internet nije bio toliko dostupan kao danas, a znamo kojom se brzinom sada šire informacije - ovo je odgovor apropo zavere.
Druga stvar, da li su '97. u opticaju bile Pentaxim vakcine? Koliko ja znam nisu, ispravi me ako grešim.
Sve u svemu, farmakologija je u poslednje vreme uzela previše maha i smatram da su jači i od Sicilijanske mafije user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 128
25.1.2011 10:43:09   
Snelle
IZVORNA PORUKA: minavb

Vigantol nije bio stetan, ambalaza je bila losa.

Kad kažem lek, mislim i na ambalažu, jer to što je lek bio dobar, ništa mi ne znači kad je čitav taj paket (lek + ambalaža) nosio sa sobom negativne posledice.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 129
25.1.2011 10:55:58   
indy_25
IZVORNA PORUKA: lenaa

Moje dete nije primilo TBC vakcinu koja se u Srbiji prima jos u bolnici - ne zato sto sam ja odbila vec zato sto se uopste i na daje ta vakcina. I sta sam trebala da uradim - mozda da doletim u Srbiju da primi.user posted image

Ni moje isto jer se ni ovdje ne daje bebama po rodjenju.

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 130
25.1.2011 11:02:43   
mihi
Indy da li je tvoje dete sa dva meseca primolo Prevenar? (vacc protiv upale grla, usiju, meningitis-a)?

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 131
25.1.2011 11:03:25   
usamljena
Moje misljenje? Mi smo do sada primili sve vakcine osim MMR. Cekamo. Bojim se da joj to sada dajem jer je sezona gripe, a dete treba biti bas zdravo a i ostali iz okruzenja. Mozda mi je to razlog zbog kojeg odgadjam. Zasto? Bojim se uzasno. Suprug je za to da je ne vakcinisemo a ja sam na pola. Brine me i jedno i drugo. Sto vise citam sve sam vise protiv vakcina. Mislim da je bolje ziveti u neznanju.
Evo u Hr njihov ministar zabranio odredjenu vrstu vakcina dok se ne ispitaju i to traje vec godinama, u BiH beba od 6 meseci nedavno umrla nakon vakcinacije. Nakon svega procitanog pitam se sta raditi? Ne bojkotujem je ali se bojim.
Pre neki dan je bila emisija na CNN-u bas o navodnoj vezi izmedju autizma i vakcina, teorija je jos od cini mi se 1998 godine. Zakljucak je da nema veze ali ...
Kao sto neko rece da li je normalno 5 "bolesti" ubrizgati bebi (ne detetu vec bebi) od par meseci?
Po ovom pitanju uopste nisam pametna user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 132
25.1.2011 11:09:23   
Olga75
vakcine koje se daju su uglavnom od mrtvih virusa
sto se tice MMR trebaizvagati , ja sam dosla do zakljucka da je statisticki manja sansa za ozbiljne nezeljene efekte nego od zaraze i dala sam je iako je imala temp. celu nedelju

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 133
25.1.2011 11:09:51   
Jeca*
da li ste se ikada zapitali sta je u pilulici pentrexila pre nego ste je stavili u usta? (sad ide muzika iz zone sumraka user posted image )

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 134
25.1.2011 11:11:26   
Vučko.ba.
ćerka mi je primila sve vakcine po redovitom kalendaru vakcinacije (koji je na snazi u MZ FBiH)
a sin nije primio jedino MPR (MMR) jer ima alergiju na jaja

slušala sam raznih priča o vakcinama, međutim iskreno nisam se usudila da pomislim da djecu ne vakcinišem

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 135
25.1.2011 11:12:04   
Olga75
tanananaaa , nanaananaaa user posted image
treba se dobrooo informisati jer ko zna sta je zadnja namera lekara user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 136
25.1.2011 11:12:15   
minavb
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

da li ste se ikada zapitali sta je u pilulici pentrexila pre nego ste je stavili u usta? (sad ide muzika iz zone sumraka user posted image )

Ne i rado ih gutaju i doktori prepisuju i kad je virusna infekcija u pitanju.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 137
25.1.2011 11:13:21   
Vučko.ba.
IZVORNA PORUKA: usamljena

Evo u Hr njihov ministar zabranio odredjenu vrstu vakcina dok se ne ispitaju i to traje vec godinama, u BiH beba od 6 meseci nedavno umrla nakon vakcinacije.

U HR je MPR (MMR) izbačena iz redovitog kalendara vakcinacije

U BiH nakon nalaza obdukcije utvrđeno je da se beba ugušila (ako im je vjerovati)

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Direktna veza do poruke: 138
25.1.2011 11:14:23   
Jeca*
user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 139
25.1.2011 11:15:29   
Olga75
ista ja , iako mi je brada manje seda user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 140
25.1.2011 11:17:25   
indy_25
IZVORNA PORUKA: mihi

Indy da li je tvoje dete sa dva meseca primolo Prevenar? (vacc protiv upale grla, usiju, meningitis-a)?

Mihi nije jos to treba uskoro ne znam tacno. Moj sin je bolovao meningitis i meningokoknu sepsu pa s toga nije smio da prima vakcine 2 g. Kasnije je imao upale grla itd bas je bio bolesljiv tako da nije isprimao nijednu vakcinu. Kad smo dosli u Nl trazili su da vide koje je vakcine primio i onda su mu dali i ove sto je izostavio u BIH. Ovdje je vakcinacija isto vazna i Sara je primila sve koje su trebale samo TBc nije primila jer se ovdje ta ni ne daje.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 141
25.1.2011 11:17:31   
Anoniman
Ovde je vrlo napeto user posted image
Svojoj deci dajem sve sto se dati mozeuser posted image user posted image
Ako mogu kad mi dete dobije upalu pluca da trcim kod lekara i da mu verujem kada leci moje dete onda cu isto da mu verujem kada mi kaze da treba da vakcinisem svoju decu..Ne mogu da verujem lekaru za jednu stvar a za drugu ne ,to je moje misljenje o vakcini -DA user posted image Vrlo sam sigurna u svog odnosno pedijatra svoje dece,da nisam ili bih ga promenila ili bih sama postala lekar,nikada ne bih osudjivala neciji posao a pogotovo ne posao od koga zavisi zdravlje moje dece user posted image Mogu da se informisem o vakcinama tako sto cu pitati onog ko je o tome ucio,  svoje misljenje ne gradim na osnovu rekla kazala,kume drugarice ili tetkine tetke,volim da kazem da ja ne moram da znam ali da moram da znam onog ko zna user posted image Sto neko rece ziveo 21. vek ,ziveo Hipokrat user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 142
25.1.2011 11:20:10   
Olga75
Ribizla , hvala ti puuuno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 143
25.1.2011 11:20:38   
minavb
IZVORNA PORUKA: ribizla

Sto neko rece ziveo 21. vek ,ziveo Hipokrat user posted image user posted image

Ziveo!!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 144
25.1.2011 11:22:31   
Vučko.ba.
Olga ti si liječnica zar ne???

ajde molim te ako ti nije problem da odgovriš za lijek (azitromicin) sumamed i sumamed forte(Pliva proizvođač) , ukoliko se on pije da li je istina da poslije njega ne smije se piti niti jedan drugi antibiotik 6 mjeseci ????

Mihi i za tebe važi isto pitanje

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 25.1.2011 11:24:38 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 145
25.1.2011 11:22:33   
New Mom
IZVORNA PORUKA: ribizla
Ako mogu kad mi dete dobije upalu pluca da trcim kod lekara i da mu verujem kada leci moje dete onda cu isto da mu verujem kada mi kaze da treba da vakcinisem svoju decu..Ne mogu da verujem lekaru za jednu stvar a za drugu ne ,to je moje misljenje o vakcini -DA user posted image Vrlo sam sigurna u svog odnosno pedijatra svoje dece,da nisam ili bih ga promenila ili bih sama postala lekar,nikada ne bih osudjivala neciji posao a pogotovo ne posao od koga zavisi zdravlje moje dece user posted image Mogu da se informisem o vakcinama tako sto cu pitati onog ko je o tome ucio,  svoje misljenje ne gradim na osnovu rekla kazala,kume drugarice ili tetkine tetke,volim da kazem da ja ne moram da znam ali da moram da znam onog ko zna user posted image Sto neko rece ziveo 21. vek ,ziveo Hipokrat user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 146
25.1.2011 11:24:26   
SUPER MAMA
Evo ja cu da na pisem sta su moji uradili smanom dane 82 godine kada sams e rodila nisu hteli da se vakcinisem dobili su paricnu kaznu i nijenda vakcina nisam primila.user posted image
Ali kada sma krenula u skolu sve sam primila na odredjeni period.
Sa 14 godina vakcinisana sma ponovo od decje paralize, Difterije i tetanus, protiv tuberkoloze(sa testiranjem) i rubeole.
Sa 18 godina ponovo tetanus revakcinacija.
Ja i dalje nerazumem mog oca sto je bio protiv vakcine, moja mama je htela ali on nije dao i do dan danas je protiv toga.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 147
25.1.2011 11:26:06   
usamljena
Vucko evo znaci dete ti ne moze primiti tu vakcinu zbog alergije. Znaci ako iz nekog razloga ne moze da je primi nikome nista? Nisam znala da je u Hr skroz izbacena- deca je tamo nikako ne primaju a ostali "experimentisu"?
Ma kako biti pametanuser posted image  
Nalaze obdukcije za ovu bebicu sam citala mada je i meni van svake pameti da se dete, kako sam ja razumela, "samo ubilo"!
Neko vec rece nisam med radnik, pola stvari ne razumem bas najbolje a trudim se da radim najbolje sto umem pa Boze moj. Na kraju se biti kud svi tu i mali Mujica, pa cemo i mi user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
25.1.2011 11:27:16   
lesica
I ja se slazem sa time da decu treba vakcinisati,s' tim da ako neko nije za to da vakcinise svoje dete-ne osudjujem,po meni to je licni izbor i stav roditelja o kome ne trebam ja da sudim-neka radi svako kako misli da treba. S'druge strane po meni je opet stvar izbora da li detetu dati zivu vakcinu,ili vakcinu sa umrtvljenim virusima ili sintetsku-sve to zavisi od toga da li i kako je lekar objasnio roditeljima sve prednosti i mane istih ali naravno i koliko se veruje lekaru-na kraju pa ne bih vodila dete pedijatru da mu ne verujem. I ubuduce cu vakcinisati dete i obaveznim i neobaveznim vakcinama ukoliko to lekar savetuje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 149
25.1.2011 11:28:17   
mihi
EVo da ne brzam pre Olge, kod nas je taj isti lek u opticaju a zove se Hemomicin. Koliko ja znam to nije tačno e sad Olga će to bolje od mene znati. Znam samo da se pije na prazan stomak i posle njega sta vremena ništa sem voda.user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here