RE: Konjuktivitis (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dacica -> RE: Konjuktivitis (13.12.2011 1:37:08)

uff..i mi imamo konjukt.ujutru oci nema sanse da otvori,dok je ne umijem mlakom vodom,stavljamo kapi,i hlorof.kapi,evo vec sutra 5 dan,i nista nije bolje...koliko to traje...i kad vidi kapi,odmah plac,i stisne oci skroz,mislim zatvori...[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

dacica -> RE: Konjuktivitis (14.12.2011 0:11:32)

alllooo...nema nikoga...nije valjda da od ovoliko dece niko nema i nije imao konjuktivitis...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Snelle -> RE: Konjuktivitis (14.12.2011 8:38:50)

Dacice, jesi li probala da joj oči čistiš čajem od kamilice? Staviš malo čaja na tupfer, pa premažeš preko očiju.

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (14.12.2011 8:42:23)

dacice ti baš neshvaćena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo i Miša je imao-mi smo po preporuci lekara na vatu stavljali malo borne kiseline, čistili oko pa mazali hloranfenikolom 1% i tako 3-4 puta na dan nekoliko dana (možda je bilo pet dana) i već se nakon dva dana sve sredilo, ali doktorica je rekla da nastavimo da bi se sve lepo zalečilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (23.1.2012 18:13:18)

Mi sad od dr. Neša ima virusnu upalu očiju, dr mi reče da mu kupim ocuflash kapi za oči. Ono što mi nije jasno je da li je moguće da oni tako olako kažu "idi kupi kapi", pritom mi ne napomene da kapi koštaju 650 dinara, zar tu ne postoje kapi koje idu na recept? Pitam zato što nije prvi put da mi ova dr kaže da kupim nešto što ima zamenu koja se ne kupuje. Inače nije naša izabrana dr, ali je državni lekar iz istog DZ, a naša dr više ne radi nego što radi, nisam je videla godinu dana[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (24.1.2012 11:27:45)

Ne znam , ja imam taj `problem` sa mojim ginekologom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ne secam se da li sam ikad nesto dobila na recept , cak je bilo i slucajeva da mi kaze da kupim vaginalete koje postoje samo u odredjenoj apoteci , jer se prodaju na crno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nemoj da se nerviras i trazi u dz zastitnika prava pacijenata , mozda tamo dobijes odgovor.

ALEX11 -> RE: Konjuktivitis (18.2.2012 11:20:22)

Mi smo imali akutni konjuktivitis 02. 02. i kao th smo dobili GENTOKULIN 3X2, HLORAMFENIKOL 2X1, ispiranje fizioloskim rastvorom, kao i masazu nosnosuznog kanala..i tako sedam dana..medjutim to je proslo i evo sada se opet pojavilo..po recima oftalmologa nije zapusen ocno-suzni kanal, ali njoj su se ponovo pojavili krmeljcici..da li neko ima slicno iskustvo?

tijatija -> RE: Konjuktivitis (26.3.2012 10:48:44)

Najladjoj se juce pojavio konj. starije su mi imale jednom i mazala sam im kremom chloramphenico, neznam dali mogu i ovu madju [sm=zmeden.gif]
A dr. mi je rekao jos pre ni slucajno kamiicom jer se bakterije hrane njome[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (26.3.2012 11:42:47)

Zašto ne bi mogla? Ne vidim ti Ticker, izlazi mi iz ekrana, ali ako zbog starosne granice pitaš, mi smo Luki mazali Hloramfenikol odmah po izlasku iz porodilišta.
Pitanje je samo Treba li da mažeš, jer ima različitih konjuktivitisa, virusnih, bakterijskih...

tijatija -> RE: Konjuktivitis (26.3.2012 11:56:37)

Najmladja ima 4 meseca , samo na levom oku, nemogu se setiti maze se na oba jel?

*Alexx* -> RE: Konjuktivitis (26.3.2012 12:52:10)

Kao što ti je Tasha rekla, konjuktivitis može biti i virusnog porekla, a onda džabe mažeš antibakterijsku kremu.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (26.3.2012 12:55:14)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (26.3.2012 13:14:34)

Bolje uzmi bornu kiselinu, onu za oči, mislim da je to 3%, pa time briši. 

Olga75 -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 19:51:35)

M je zapatila konjuktivitis na levom oku [sm=smiley13.gif]
th je neodeksacin 2 kapi na svaka 2 - 3 sata , ispiranje sa acidi borici 3% ujutru i uvece i chloramphenicol mast uvece
i klasika , za svako spavanje iskuvana i sveze ispeglana jastucnica
i tako [sm=smiley13.gif]

mihi -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 19:53:43)

Sva vrtićka deca u koju viđam u parku imaju konjuktivit toliko o higijeni u vrtićima..... tj spavanje svaki dan u tuđoj posteljini meni je to iskreno nezamislivo

Olga75 -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 19:54:55)

do sada smo ga nekako izbegli ali moralo je izgleda i to da je strefi [sm=smiley13.gif]
da ne kazem da je imala temp od utorka do cetvrtka

NadaR -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 19:58:51)

[sm=smiley31.gif] za Zvercicu . Bas vas hoce kad god odete u NS neki belaj [sm=smiley13.gif]

mihi -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 19:59:38)

O Bože, Miloš je prošlog ponedeljka imao t 39, 15 hiljada Le, 83% granulocita u formuli CRP 59. Olga gde da mu uradim onaj brzi test na streptokok? Pitala Konzilijum ne rade? U brisu ništa.

New Mom -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 21:46:37)

I Kolja je (opet) zakačio konjuktevitis na desnom oku (imao je sa oko 10 dana posle rođenja). Mukica, oko mu je skroz zatvoreno.
Th: gentokulin kapi na 6 sati, ispiranje sa acidi borici.

minavb -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 21:52:49)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

do sada smo ga nekako izbegli ali moralo je izgleda i to da je strefi [sm=smiley13.gif]
da ne kazem da je imala temp od utorka do cetvrtka

Danas smo te pominjale u temi "Nedostaje mi". Ljubim ja moju bradatu zenu u oko da joj brzo prodje[sm=smiley31.gif]

cockic -> RE: Konjuktivitis (25.5.2012 21:56:41)

mi smo kuci svi imali konjuktivitis krenulo je sa petrom za prvi maj.
posle dobi lena,pa mm a ja sam imala u blazem obliku od svih.
i svima krece od levog oka sto mi je bas bilo neobicno i dalje neznam
zasto bas levo pa onda malo bude desno ali ne tako nateceno kao levo
jer sam prevetivno i u to koje nije stavljala hloramfenikol.

mada mi smo samo fizioloski,i hloramfenikol stavljali jedino je mm neke kapi koje
je uzeo.ja nisam smela jer je dojim nista sem hloramfenikola.

dao bog nije ni bilo potrebno.mada u zadnje vreme im zakrmelje oci ali nisu natecene
svatila sam da peki to od nosica kad se razmaze po faci udje mu u oko i onda
ujutru mu bude zakrmeljeno.

Olga75 -> RE: Konjuktivitis (27.5.2012 9:18:16)

smirio se konjuktivitis , jutros je bilo vrlo malo krmelja , ono standardno
ali trebalo bi da ukapavam a to je bitka
i na sve je poceo nosic da joj curi bas jako
dosta mi je virusa i gluposti stvarno [sm=smiley13.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Konjuktivitis (4.10.2012 7:50:16)

I Tara je zakacila izgleda konjuktivitis [sm=smiley13.gif], sinoc joj se bas bilo nakupilo u oku, a jutros skroz slepljena oba oka [sm=smiley13.gif]
Ona je imala to jednom davno, ja sam joj cistila kamilicom ik proslo joj posle 3 dana. Al jutros vidim bas natecene i oci , spremammo se kod Doktora

Da li dajete deci Hloramfenikol bez Dr saveta?

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (4.10.2012 7:54:39)

Ne. Više se ne preporučuje kamilica za ispiranje tj brisanje očiju, pisala je Taša negde zašto ali ne mogu da se setim.

Anoniman -> RE: Konjuktivitis (4.10.2012 8:00:28)

Meni su za Mićka bili rekli kad je bio 2 meseca da čistim oko bornom kiselinom 4-5 puta na dan i isto toliko puta Hloramfenikolom u tankom sloju (ali obavezno onaj od 1% za oči) i tako ne manje od pet dana, pa i ako se smiri ranije.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>