vukosava -> RE: Dete će porasti i imati svoj život! (22.9.2011 17:53:00)
|
IZVORNA PORUKA: gracija Djete treba pustiti da raste i odraste,nauciti ga da se nosi sa svojim problemima,da odlucuje za sebe,da nosi odgovornost za ono sto uradi.Ja imam i kcerku i sina,danas sutra kad porastu ,necu im dozvoliti da mi se drze za suknju i da ja donosim odluke za njih.Znam bice tu i leta i pada,ali to je zivot.... IZVORNA PORUKA: anuksunamun verujem da decu treba naoruzati znanjem i nezavisnoscu ...obrazovanjem i jacinom karaktera...nauciti ih odgovornosti i donosenju odluka..i isto tako nauciti ih da mama i tata ne mogu za sve da ih pokriju...naravno ..usput prepoznati njihove talente i usmeravati ih ka usavrsavanju i samostalnosti....dati stan ili nesto materijalno nema ni pribliznu vrednost prethodnom...tako da je prioritet najbolje obrazovanje i putovanja..i naravno ja nikada ne bih svoj zivot zrtvovala da bih deci obezbedjivala neku materijalnu podrsku...hocu i ja da zivim i budem srecna...a onda ce i moja deca to isto da budu...to je moje verovanje dakle ....[sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] Slazem se Izgubila sam oca sa 17 godina tako da mislim da je glupo razmisljati da cemo ziveti vecno. To se nikad ne zna, kad ce ko da nestane sa lica zemlje. Mislim te price o kupovini stanova itd itd. Moja majka mi je evo vec duze vremena i otac i majka i ako me je nesto u zivotu naucila je kako da se brinem o sebi. To bi i ja moju ceru volela da naucim pod broj jedan. Kad sam saznala da sam trudna, imala sam tri opcije da zivim u tri drzave, nasoj i jos dve - SAD i Spaniji. Razmatrala sam varijante poradjanja u sve tri i skontala da je najbolja (mozda i najskuplja opcija) da dete rodim u SAD. U Spaniji ne daju drzavljanstvo automatski rodjenjem na tlu Spanije ako su roditelji stranci. I tako rodila sam malu Amerikanku koja naravno ima i nase drzavljanstvo. Eto od mene za pocetak. Od nje nek sad zavisi da li ce da iskoristi sve ono sto joj pruzim, skolovanje, vaspitavanje itd. Pa nek radi sta bude htela i nek zivi gde hoce. Bar ce joj mnoga vrata samim ovim biti otvorena. Hocu da je naucim kako da zaradi za stan i kako da bude sposobna. A koga ce da voli ili ne voli, nek to bude njen izbor. Nek zvuci cudno, ako hoce da se udaje ili ne udaje nek bude njen izbor, da ima ili nema decu opet njen izbor. Salim se nekad pa kazem ako ce da voli zene nek voli zene, ma nek radi sve sta hoce, njen zivot njena stvar. Samo ne bi volela da bude lopov, narkoman, pijandura, bilo kakav kriminalac a svaki drugi njen zivotni izbor nek bude njen, trudicu se da se ne mesam puno. Ako bude trebalo podrske, dok sam na Planeti Zemlji, bicu tu.
|
|
|
|