Anoniman -> RE: Mladima nedostaju informacije o kontracepciji (9.2.2012 9:55:30)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Zamisli sablažnjavanje roditelja kada im se na roditeljskom sastanku saopšti mogućnost ugrađivanja spirale u školskoj ambulanti. To je malo preambiciozna namera, ali sa druge strane, ja sam sita mama i tata koji se sablaznjavaju nad recju SEKS, ali onda veoma cvrsto vode cerke na abortuse. Roditelji uopste ne moraju da ulaze u detalje, dovoljno je da deci kazu da su oni svesni da je sex normalna stvar, ali da uz njega mora da se vodi racuna o odredjenim stvarima i pri tom ne mislim samo na trudnocu. Na primer, kondilomi su postali prava posast kod omladine. Imam drugaricu koja ima 27 godina i pred njenim roditeljima se "ta rec seks" ne izgovara, jer zaboga, mi smo devojcice, princeze i nevinasca, mi to ne radimo dok se ne udamo, a i tada je ta rec totalno nepotrebna u vokabularu. I dokle god Srbima praziluk iz dupeta viri, a opanci se do kolena navlace, nece ni srpska deca dobijati adekvatnu pouku od roditelja (u najvecem broju slucajeva, jer zaista ima izuzetaka kojima se ja divim), a odatle bi sve trebalo da pocne. I na racun informacije koju je pruzila MinaVB, spiralu kao kontraceptivno sredstvo zaista ne bih preporucivala adolescentima. Ali pilule da.
|
|
|
|