Brand new mama -> RE: Pružite detetu pravu sliku o školi (7.7.2015 13:05:14)
|
I nama se priblizila skola...vec 13. avgusta moj prdavac stariji seda u klupu:)A sesti rodjendanko tek u septembru. Mi smo vec imali probni dan u skoli,upoznao je uciteljicu,nije velika skola- po tri odelenja,ovde je osnovna 4 razreda. Hm, posto ni ja nisam sigurna kako to die u ovoj skoli,nisam bas mogla da mu priblizim tacno(plus svaka skola ima svoj koncept-od sedenja u Krug,sedenje u dva reda i sl, kao i nacin na koji deci "prenose" znanje). Ovde je najbolja ocena jedinica, a najgora petica;) pa moram najaviti svim dragim rodjacima da mu ne zele "Sve petice" . Prva dva razreda su opisne ocene. On je pomislio isto da je to sad jako ozbiljno,da nece moci vise da se igra,te je pocela panika kako on ne zna sva slova ni matematiku...Objasnila sam mu da zato i die u skolu,da bi to naucio.Nisam potencirala ucenje slova i brojeva,jednostavno jer sam ja naucila rano da citam(sa 4) pa mi je u skoli bilo jako dosadno.Zna svoje ime i prezime da napise,brojeve do deset(neke malo okrene,ali i to je potpuno normalno).Meni je samo frka koju skolu dalje,jer ovdje to ide jako brzo-vec peti je srednja.Principi matura i slicno su mi spansko selo...ali OK,imacu jos par godinica da proucim o cemu se tu radi:)
|
|
|
|