js16
|
dobar dan devojke! ovo je ustvari prilično tužna tema. i ja sam pre godinu dana prošla kroz istu situaciju. izgubila sam bebu u 11. nedelji. toliko sam se potresla, da iako je doktor rekao da možemo posle tri meseca da počnemo opet da radimo na tome, ja jednostavno nisam bila spremna godinu dana. sad sam opet trudna, i bez obzira na to što doktor kaže da je sve uredu, nerviram se i bojim se za svaku sitnicu. moj problem je bio što sam negativna krvna grupa, a moj muž pozitivna. ja sam se najme pripremala na tu prvu trudnoću, pila vitamine, folnak, pila sam i ekomer za jačanje imuniteta, međutim na kraju mislim da mi je sve to ustvari samo odmoglo, pošto mi je organizam bio dovoljno jak da se izbori sa "stranim telom" u organizmu. posle spontanog primila sam inekciju "rogam", pa se nadam da će u ovoj trudnoći on uraditi svoje, odnosno uticati da moj organizam ne proizvodi antitela koja će tretirati bebu kao strani organizam ili bolest. doktor mi je posle spontanog savetovao da ništa ne uzimam, da se opustim pa kad se desi desiće se. svi oni govore kako je najvažnije da možeš da zatrudniš, ali niko od njih ne misli na to kako je ženi kad izgubi bebu. nije to ništa nimalo bezazleno. uredu, sve se to na neki način prebrodi, život ide dalje, ali strahovi ostaju za svaku narednu trudnoću, i to je ono što muški ginekolog nikada neće u potpunosti razumeti, a ženski ginekolog takođe ukoliko nije imala i sama sličnu situaciju. i naravno, jako,jako puno zavisi od toga kakvog ginekologa imate. moja drugarica ima nerazvijenu matericu ili tako nešto, uglavnom ne može da se širi do veličine bebe u devetom mesecu. prvi put joj je beba umrla u 7. mesecu pošto nije imala gde da raste, a ginekolog nije video šta je u pitanju. išli su na sve strane, dok na kraju neki gin. iz ns nije otkrio šta joj je. sada ide samo kod njega i evo već drugu trudnoću gura bez problema. druga drugarica imala je više spontanih, čak i jednu vanmateričnu. rekli su im da ona i njen muž kao par jednostavno ne mogu da imaju dece, ali su našli ginekologa koji se nije složio sa tim, i evo pre mesec dana dobili su devojčicu. puno zavisi od ginekologa. ja u prvoj trudnoći nisam imala dobrog ginekologa. on je naime video da nešto nije uredu već u 8. nedelji, ali mi nije dao nijedan lek, ništa, jednostavno je čekao da pobacim. idiot. a kao važi za super ginekologa. tako da je moj savet da ipak dooobro pripazite kome se predajete u nadzor, pogotovo ako ste imali ili imate nekih problema. Pozdrav!
< Poruku je uredio Ana RR -- 25.2.2010 15:36:58 >
|