Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Naučite dete da kontroliše osećanja 24.4.2009 8:08:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Često gledamo na svoju decu kao na vesele male ljude bez briga. Ali i deca mogu da budu pod stresom. Ne samo da mogu osećati teskobu zbog onoga što se dešava u njihovom svetu - zbog škole, prijatelja, pritiska vršnjaka - već mogu da ih snažno potresaju i spoljašnji faktori poput rata, prirodnih katastrofa i drugih loših događaja u svetu. Zapravo, lista faktora koji doprinose stresu kod dece može da bude prilično dugačka. Mnogi uzroci stresa su rezultat porodičnih problema, poput razvoda roditelja, smrti ili otkaza jednog od roditelja, ali postoje i manje vidljivi faktori, poput selidbe u drugi grad ili rođenje brata ili sestre. Kao roditelj, možete da obratite više pažnje na to šta je normalna količina teskobe za vaše dete, a šta nije. Ako primetite nešto neuobičajeno, probajte da sledećim tehnikama pomognete detetu da se bolje nosi sa tom situacijom. Više o spomenutim tehnikama OVDE
|
|
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 24.7.2016 10:50:15
|
|
|
|
wivern
|
Ne znam kako ranije nisam videla ovu temu. Sjajan tekst, samo bih ja izmenila naslov. Ne treba kontrolisati osecanja nego ih pravilno kanalisati. Nikako ih sputavati, ogranicavati i kontrolisati. Detetu je potrebno da zna i da ima pravo da bude ljuto, povredjeno, srecno, da zna da nije sramota plakati ako ti se place
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 31.3.2017 9:48:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
A sta uraditi kad su detetu svi krivi kad se naljuti? To me jako nervira kod sina. Ako je nervozan, ljut u stanju je da prema svima bude bezobrazan i drzak. Non stop mu pricamo da drugi nisu krivi zbog toga što se on tako oseca, ali ne vredi
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 28.4.2017 11:49:05
|
|
|
|
emicaa
|
Ivana on je sad u teskim godinama. Po meni pomaze samo prica,mozda tebi djeluje da mu na jedno udje a na drugo uvo izadje ali ja mislim da oni sve cuju samo moraju malo ignorisati
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 28.4.2017 11:55:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas je talav slucaj sa H Bas pre neki dan komsija prica o mojim devojcicama kako su fine bla blaa a li H kad je ljuta samo se umusi i ne javi se ..tada su joj svi krivi.
|
|
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 28.4.2017 12:22:40
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ivana, kod nje je sad prisutan pubertet. Jel bio takav ranije?
|
|
RE: Naučite dete da kontroliše osećanja 20.6.2017 19:01:22
|
|
|
|
Dragce86
|
Uh, covek i sam nekad to tesko uradi, tj.primeni na sebi. Sa decom mora da ima jos mnoogo vise strpljenja i stalno da ponavlja sta je dobro, sta valja sta ne, stalno da savetuje dok ne ostane bez glasa :))
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?