Rizoto (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Olga75 -> Rizoto (18.12.2010 13:04:22)

Trebao bi mi recept za rizioto . Znam otprilike ali bih volela da cujem i vase recepte , sa gljivama , morskim plodovima , ribom , svinjetinom , piletinom . Svaki je dobar , hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snješka -> RE: Rizoto (18.12.2010 13:26:10)

Evo ja ovako pravim rižoto sa šampinjonima. Skuvam rižu, ne do kraja, ali skoro. Ispržim prvo luk, pa na njega stavim gljive, ali samo malo, ostavim ih da budu malo tvrđe. U to stavim rižu i naspem malo bijelog vina. Pustim da se krčka još malo. Posolim i kad serviram u tanjire naribam malo trapista ili parmezana. Ali to ponekad. Naravno stavim so i malo bibera.




Ana RR -> RE: Rizoto (22.12.2010 22:07:26)

Ja uglavnom pravim po ovom receptu KLIK.

Nekad napravim sa sirom, nekad sa pečurkama, ali postupak je isti.




Ana RR -> RE: Rizoto (23.12.2010 0:02:23)

P.S. Koristim obično belo vino.




Anoniman -> RE: Rizoto (23.12.2010 9:55:19)

ovako - isprzim luk, dodam na njega pirinac i nalijem vodom da se skuva.
u tiganju proprzim pecurke na malo ulja, posolim, pobiberim i stavim korijander.
u skuvani pirinac dodam malo putera, proprzene pecurke i narendani parmezan i ako treba jos malo korijandera.




madre -> RE: Rizoto (9.12.2012 23:53:38)

ima li novi lepi receptica?




mati -> RE: Rizoto (10.12.2012 14:55:24)

Kupila i pecurke. Jer se drske bacaju? Ja ih uglavnom bacam ali ne znam ovde...




madre -> RE: Rizoto (10.12.2012 15:27:32)

dobro pitanje na koje ne znam odovor[sm=smiley36.gif] ja ponekad bacim, ponekad iseckam...
moj rizoto je otov. pravila sam a sa secercem i brokolijem, sararepom, prazilukom, persunom. nije los... samo sam se mnoo iznervirala jer je to rucaki za moje roditelje i ladno sam podmazala tepsiju maslacem sto nikada ne radim, a moja mama posti pa ne znam da li ona sada to sme da jede[sm=zmeden.gif] a stavila sam malo i dok sam dinstala praziluk.




caca81 -> RE: Rizoto (10.12.2012 15:31:50)


IZVORNA PORUKA: mati

Kupila i pecurke. Jer se drske bacaju? Ja ih uglavnom bacam ali ne znam ovde...

Što bacaš drške? Od šampinjona ili...?




marince1 -> RE: Rizoto (10.12.2012 15:47:40)

Ja ne bacam pecurke




Modessty -> RE: Rizoto (11.12.2012 9:45:44)

ja pečurke uopšte ne jedem [sm=smiley36.gif]
inače drške se ne bacaju. Sve se lepo očisti i isecka. Naravno ko voli.

Kad pravite rižoto, da li prvo na ulju ili čemu god propržite pirinač pa onda nalijete ili odmah nalijete vodom i koliko? Ili samo belo vino bez vode?




Stranica: [1]