Pretty78
|
Ove kroasane je veoma lako napraviti a i nisu skupi....mi ih jedemo dosta često.. 2dcl vode 2dcl ulja 2dcl mleka kafena kašikica soli supena kašikica šećera 1 kvasac oko 1kg brašna 1 margarin 2 zumanca susam U 2dcl mlakog melka staviti 1 kašiku šećera i kvasac. Ostaviti da nadodje pa sve sjediniti sa ostalim sastojcima i umestiti glatko testo. Ostaviti na radijator da nadodje. Testo premesiti i podeliti na 10 jufkica. Margarin podeliti na 8 delova. jednu jufkicu malo razvuci pa premazati sa 1 delom margarina. Uzeti drugu jufkicu, razvuci i namazati drugim delom margarina i staviti preko prve, pa treću razvući namzati i preko druge, četvrtu razvući namazati pa reko treće i petu samo razvući i staviti preko četvrte ne mazati margarinom. Od ostalih 5 jufkica naoraviti još jednu takvu gomilu. Ostaviti jedno 10 minuta i onda prvu gomilu razvuci taaaaaaaanko u oblik kruga iseci nozem i filovati po zelji (kečap, sir,senf, viršle, salama) ili ostaviti prazne. Ređati u tepsiju, svaki korasan manazati zumancetom i odgore susam. Ukoliko zelite da punite sa eurokremom ili džemom samo stavite u testo 2 kašike šečera
_____________________________
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!
|