Olga75
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Ne bih nikog da plašim, ali nama je zubar rekao nakon druge godine posle večernjeg pranja zuba ni slučajno mleko, samo voda. Sve je veći broj dece koja zakače karijes pre trećeg rođendana i to upravo zato što piju mleko neposredno pre ili u toku spavanja, pa im se mlečne kiseline talože po zubićima. Mi smo mislili da nas čeka košmar, ali odvikao se za dve večeri. Za večeru popije svoju šolju jogurta, kiselog mleka, čaja... Šta god, a kad sedne u krevet i ako se probudi u toku noći samo mu dajemo vode. IZVORNA PORUKA: ribizla Nina slazem se , mi peremo zube posle mleka i spava bez flasice Mina , vi ste poseban slucaj , treba vam vise vremena da zavolite hranu i cini mi se da idete u dobrom smeru IZVORNA PORUKA: minavb Vanja već ima karijes a pri tom zube peremo od prvog rođendana i po više puta dnevno. On obožava da pere zube, i kad neutešno plače, smiri ga samo četkica za zube. Jbg, dugo je pio noćno mleko, i sad pije mleko uveče a posle u krevetcu žvaće četkicu sa pasticom, ali karijes smo već zaradili. IZVORNA PORUKA: ribizla pjobaj Mina , nema veze , bice zdravi stalni zubi , tad ce ih ostriti na cevape IZVORNA PORUKA: ribizla Ja Petri prvo operem ( oribam ) zube pa onda dam njoj cetkicu da pere sama i ne zna da pljune vodu kad ispira , jel znaju vasi ? Ona kaze - pjune vodu ali je proguta IZVORNA PORUKA: n i n a Hehehe, Mihajlo pljune ali svud po sebi I video je od nas (stvarno nas sve imitira) kako ispiramo usta na slavini, pa i on u rukicu hvata vodu i onda pije, pa pljuje. mm još pravi neki zvuk kao da pročisti grlo, onda Mićko isto kao tata "reži" dok pluje vodu... Ali isto, jedan period pranja riba sam, drugi ribamo mi, u fazonu: daj samo da mama vidi kako si oprao-dole, gore, sad se smejemo... I sve se oriba Modesty, moj sin uopšte ne pije mleko (zabranjeno mu je) samo jogurt, ali jede sve ostale mlečne namirnice i nivo kalcijuma je sasvim zadovoljavajući... Ne znam, nama ne fali IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: ribizla Ja Petri prvo operem ( oribam ) zube pa onda dam njoj cetkicu da pere sama i ne zna da pljune vodu kad ispira , jel znaju vasi ? Ona kaze - pjune vodu ali je proguta i kod nas je tako. Traži da mu u ruci dam vode da pine i kao onda promućka po ustima i proguta pa onda kao pljune IZVORNA PORUKA: cockic ma kakvo pljuvanje on guta tu pastu ali prvo je jeo onu od +6 meseci pa sad ovu od +12m.mada koliko znam ona nema fluor nego neki csilitol ako sam dobro zapamtila. mada kazem povremeno mu ja mazem fluorogal,ja mislim da nemamo karijes.sramota da ga nisam vodila kod zubara ali nisam spremna ze scene bice ih svakako jer je on takvog temperamenta izvija se baca kad nesto nece nece.i onda se to pretvori u urlanje i otimanje katastrofa. znam da nije tema ali zamislite kad on neda da mu se iseku nozni noktici on se sav preznoji od urlanja i otimanja IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: ribizla Ja Petri prvo operem ( oribam ) zube pa onda dam njoj cetkicu da pere sama i ne zna da pljune vodu kad ispira , jel znaju vasi ? Ona kaze - pjune vodu ali je proguta Vanja guta i viče "mmmmm". Imam 3 četkice, dve on drži u rukama jer se otimamo oko njih, a trećom mu ja perem zube dok se kupa. Sredim ga za spavanje, ne ispušta četkice, drži flašicu sa četkicama u rukama, onda žvaće četkice i tako zaspi. IZVORNA PORUKA: ribizla IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: ribizla Ja Petri prvo operem ( oribam ) zube pa onda dam njoj cetkicu da pere sama i ne zna da pljune vodu kad ispira , jel znaju vasi ? Ona kaze - pjune vodu ali je proguta Vanja guta i viče "mmmmm". Imam 3 četkice, dve on drži u rukama jer se otimamo oko njih, a trećom mu ja perem zube dok se kupa. Sredim ga za spavanje, ne ispušta četkice, drži flašicu sa četkicama u rukama, onda žvaće četkice i tako zaspi. Odlucio je da bude zubar IZVORNA PORUKA: cockic nisam spremna ze scene bice ih svakako jer je on takvog temperamenta izvija se baca kad nesto nece nece.i onda se to pretvori u urlanje i otimanje katastrofa. Mi imamo divnog zubara. Kad smo dogovorili da idemo ja sam mu ceo dan pričala da će reći AAAA, da i mama ide na pregled, a morali smo i medu da nosimo I kad smo stigli, seo je na stolicu, medu su zajedno pregledali, zubar ga je zagovarao da priča i da se smeje kako bi mu izdaleka virnuo u usta, u tom krugu nije hteo da zine. Rekao zubar da dođemo za mesec-dva pa tako dok se ne oslobodi, jer ne treba mu praviti nepotrebne traume