*Alexx* -> RE: Mašina za sudove (17.11.2010 10:14:10)
|
IZVORNA PORUKA: ivak Cao devojke, molim vas za jos saveta . Koliko vi cistite sudje pre stavljanja u masinu ? Ja ih samo pripremim kao za pranje, sklonim mrvice od hleba i hrane ali ih ne spiram pod vodom, sta ce mi masina ako cu ih ja i spirati, prala sam na eko programu i dobro se operu, Ali reko mozda to nije dobro , vidim svi pominju neko ispiranje........? Pa ako jedeš npr viršle, i stavljaš senf, moraš taj senf isprati jer ako se on skori... teško da će ga mašina oprati. Moja ne pere tvrdokornu prljavštinu. Sudje odmah pri zavrset_ku pranja bude po malo vlazno tj bude na njemu po koja kapljica a zidovi masine budu puni kapljica koje se slivaju, to se brzo osusi. Ali na korpi gornjoj ostane dosta kapljica vode koje kad povucem gornju korpu sve spadnu na sudje dole pa onda opet bude malo mokro , to je normalno ili ja negde gresim? Normalno je da bude poneka kap, ali ako odmah po završetku pranja otvorim vrata, sudovi uglavnom budu suvi. Sipala sam so , stavila je na minimum, i koristila sam za pranje Calgonit All in 1 ili neke madjarske tablete sa pijece 5 in 1 i uvek je isti rezultat. U mojoj mašini se Somat tablete, npr, jako slabo rastvaraju. Calgonit je zakon, a sledeće ću probati DM-ove. Kažu da su odlične. Vidim da na forumima pominju neke programe od po pola sata , ja to nemam imam neki program od 8 min to je ispiranje i najkraci eko program je 1:40 min. Na kom programu vi najcesce perete? Najčešće perem na 55 stepeni. Ima neki program od 65 stepeni (za šerpe i lonce), 55 stepeni (kombinovano) i za čaše. Za taj kratki ne znam. Programi zavise od mašine do mašine. Stavljala sam u masinu i serpe i tiganje i sve je dobro oprala nema ostataka hrane.
|
|
|
|