dunja RR -> RE: Vrste cista na jajnicima (14.9.2024 13:23:32)
|
Meni ova cista i dalje stoji (znači već 4-5 godina, možda i više), sada je oko 5cm. Bila sam neki dan na UZ, idem svakih par meseci i radim jednom godišnje tumor markere. Dr nije za operaciju, mada je spomenula da mi dr koji me je pre 10 godina operisao mogao je da je sredi posebnom metodom, ali da puno košta, tako da u dogovoru sa njom se ne operišem još. Dr predlažem da odlažemo operaciju dok ne uđem u klimaks, a možda čak i tada da je ne diram, ako ostane ovakva kakva je, tj. ako ne deluje sumnjivo. Videću još, za par meseci ponovo kontrola pa ću preseći da li ad operišem ili ne. IZVORNA PORUKA: dunja RR Ovako i meni, u poslednje vreme, i bila na UZ pre 3 dana, imam na levom jajniku cistu 3cm, dr misli folikularna. Inače, 2-3 meseca poslednja imam i produženo krvarenej (oskudno), nakon ciklusa. Bolelo je na UZ strahota, dok mije gledala taj levi jajnik, sad me n nešto manje boli donji stomak, bilo bi lepo da je pukla, samo da ne raste više. Kaže dr da jajnici rade, da ne očekujem menopauzu, za još nekih 5 godina sigurno. Hormone sam radila pre neke 2 nedelje ok su- I ginekolog i endokrinolog bi mi dali progesteron, da ne dojim, čak je dr gin htela i utrogestan da da, ali nije na kraju, jer to krvarenje nije patološko, jedino eto malo smeta, ali ništa strašno. IZVORNA PORUKA: vukosava A kako ste se osecali kad ste mali ciste? Mene boli stomak dole levo u tom predelu vec deset_ dana, sutra cu na UZ levog jajnika. Bila sam kod lekara i doktora, slazu se da je nesto oko jajnika u pitanju. Boli me i ovako, kad se pomerim nekad kao noz da mi zabijes u stomak. Vrsenje nuzde mi je slicno porodjajnim bolovima a produkt je ravan ovcinom uspehu. Joojjj...
|
|
|
|